galerija kontrast

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisalo natječaj za 6. Zagrebački ljetni likovni salon

26.02.2022 u 11:26

Bionic
Reading

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb raspisalo je Natječaj za 6. Zagrebački ljetni likovni salon koji će se ove godine održati u srpnju u Galeriji Kontrast kao i virtualno, s temom "Hrvatska književnost u djelima likovnih umjetnika"

Osim "realne" izložbe pod nazivom "6. Zagrebački ljetni likovni salon 2022 - Hrvatska književnost u djelima likovnih umjetnika" u galeriji Kontrast (Kulturni centar Dubrava, Zagreb), u sklopu Salona bit će organizirana i velika prateća virtualna izložba na portalu Zagrebački likovni umjetnici. na njoj će se, uz autore koji izlažu u Galeriji Kontrast, predstaviti i radovi svih ostalih umjetnika čiji rad odgovara konceptu salona, a koji zbog prostornih ograničenja nisu stali u izložbu u galeriji Kontrast.

I ove godine, osim svojih članova, HDLU Zagreb na izložbu poziva umjetnike iz drugih umjetničkih udruga u Zagrebu i zagrebačkoj županiji, a također i umjetnike koji nisu članovi strukovnih udruga, ali njihova djela odgovaraju konceptu izložbe. Umjetnici iz Zagreba i zagrebačke županije imati će prednost na "realnoj" izložbi, a na prateću virtualnu izložbu mogu se javiti umjetnici iz svih dijelova Hrvatske.

Tema 6. Zagrebačkog ljetnog likovnog salona je "Hrvatska književnost u djelima likovnih umjetnika", s ciljem razvoja književno-likovne suradnje, te poticanja umjetnika i kulturne publike da čitaju djela hrvatskih književnika, a koja će likovni umjetnici interpretirati u svom likovnom radu.

Likovni umjetnici pozvani su da se jave na natječaj sa svojim likovnim djelima koja su inspirirana hrvatskim književnicima/icama i hrvatskom književnošću – romanima, novelama, dramama, pričama za djecu i odrasle svih žanrova, iz bilo kojeg razdoblja, a u obzir dolaze i poetska djela.

Dozvoljeni su svi pristupi i likovne tehnike na slikama, crtežima i umjetničkim fotografijama.

Na mail udruge hdlu.zagreb@outlook.com treba poslati fotografije do tri rada u jpg. formatu i većoj rezoluciji (300 dpi) u attachmentu maila, uz ops radova: naziv rada, tehniku, dimenzije i godinu nastanka rada, te kratko pojašnjenje na koje književno djelo iz hrvatske književnosti se rad odnosi. Također je potrebno poslati kratku strukovnu biografiju (do pet rečenica) s opisom dosadašnjeg umjetničkog obrazovanja i/ili djelovanja autora.

Zadnji rok za podnošenje prijedloga je 15. svibanj 2022.

Po završetku natječaja, u roku od desetak dana, svi autori dobit će obavijest na svoju e-mail adresu o tome tko je odabran za izlaganje na "realnoj" izložbi u galeriji Kontrast i za sudjelovanje na pratećoj virtualnoj izložbi.

Na izložbi nema kotizacije i svi autori dobiti će svoje besplatne primjerke kataloga na postavljanju, odnosno otvorenju izložbe, početkom srpnja 2022. godine u Galeriji Kontrast, te će mailom dobiti link i na prateću virtualnu izložbu.

Cjeloviti tekst natječaja može se vidjeti na portalu Zagrebački likovni umjetnici.