pet naslova

Hrvatski animirani filmovi na festivalu u Švicarskoj

05.09.2017 u 10:19

Bionic
Reading

Pet hrvatskih filmova, od kojih se tri koprodukcije natječu za nagrade u međunarodnoj konkurenciji, sudjeluju na Međunarodnom festivalu animiranog filma Fantoche koji se održava u švicarskom Badenu od 5. do 10. rujna

U Međunarodnom natjecateljskom programu sudjeluju švicarsko-hrvatski 'Aerodrom' Michaele Mülle, estonsko-kanadsko-hrvatski 'Manivald' Chintis Lundgren i slovensko-hrvatska 'Noćna ptica' Špele Čadež. 

 Film 'Aerodrom' će biti prikazan i u Natjecateljskom programu švicarskih filmova, dok su u Natjecateljski program dječjih filmova uvršteni 'Voće' Ivana Mirka Senjanovića i manjinska kanadsko-hrvatska koprodukcija 'Ježeva kuća' Eve Cvijanović. 

Međunarodni festival animiranog filma Fantoche promiče umjetnost animacije i sve oblike nezavisnog filmskog stvaralaštva, te je najveća takva švicarska kulturna manifestacija. 

 U svom ovogodišnjem 15. izdanju donosi više od 300 kratkih filmova uz brojne premijere i popratne sadržaje. Ove su se godine na festival prijavila rekordna 2094 rada iz 102 zemlje. 

 Sve hrvatske filmove koji će se ondje prikazati podržao je Hrvatski audiovizualni centar.