Jeziv, krvav, smiješan

Film 'Ono' za koji dan stiže u kina, a evo što kažu oni koji su ga već pogledali

30.08.2017 u 14:00

Bionic
Reading

Nakon dugog iščekivanja film 'Ono', temeljen na istoimenom horor-klasiku Stephena Kinga iz 1986., 7. rujna stiže u kina, a kritičari koji su ga već vidjeli ne kriju oduševljenje. Novom adaptacijom u režiji Andrésa Muschiettija izuzetno je zadovoljan i sam King

Iako je ljudima već prilično dosta remakeova, nastavaka i novih inačica starih filmskih hitova, s novom adaptacijom romana Stephena Kinga 'Ono' stvari su, čini se, sasvim drugačije.

Prvi foršpan premašio je sve rekorde gledanosti u prvom danu kad je pušten, a sada su kritičari po raznim društvenim mrežama osuli hvalospjeve na račun filma u režiji Andrésa Muschiettija.

'Jeziv je, krvav, supersmiješan, predivno romantičan, svaka čast jednom od meni najboljih filmova godine', napisao je Erik Davis s američkog filmskog portala Fandango, dodajući kako mu se novi 'Ono' čini kao spoj 'Poltergeista' i 'Odjela za čudovišta', horor-komedije Shanea Blacka iz 1987.

Anthony Breznican iz Entertainment Weeklyja rekao je kako mu je ovo jedna od najboljih adaptacija Kinga, a Dan Casey iz Nerdista pohvalio je glumačku ekipu, iznenađujući humor i istinski strašne scene.

Stephen King, koji je spomenuti klasik objavio 1986., i sam je nedavno pohvalio film, komentirajući ga kao 'predivnu produkciju'. Na svom profilu na Twitteru objavio je kako je novi 'Ono' u svemu nadmašio njegova očekivanja.

Radnja je smještena u gradić Derry, u Maine, u kojem počinju nestajati djeca. Krivac je klaun Pennywise, čija povijest nasilja i ubojstava datira daleko u prošlost.

Glumačku ekipu predvodi Bill Skarsgård kao Pennywise, a tu su i Jaeden Lieberher, Jeremy Ray Taylor, Finn Wolfhard te Jack Dylan Grazer.

Prvi je plan bio da film radi Cary Fukunaga, redatelj koji je režirao hvaljenu prvu sezonu Pizzolattijeve serije 'True Detective', dok je klauna trebao igrati Will Polter, glumac iz filma 'Povratnik'.

U devedesetim, u tada megapopularnoj miniseriji, Pennywisea je utjelovio Tim Curry.

U kinima trenutno igra još jedan film snimljen po djelima Stephena Kinga, 'Kula tmine' s Idrisom Elbom i Matthewom McConaugheyjem, koji i nije baš oduševio kritičare.