'DOKUMENTI VREMENA'

Hrvatska novinska fotografija u MUO-u

  • Autor: S. F.
  • Zadnja izmjena 30.10.2009 10:13
  • Objavljeno 30.10.2009 u 08:59
novinska fotografija 2

novinska fotografija 2

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Neja Markičević

U Muzeju za umjetnost i obrt otvorena je izložba 'Dokumenti vremena/Tri desetljeća novinske fotografije u Hrvatskoj'

Neja Markičević / CROPIX

Neja Markičević / CROPIX

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Neja Markičević

Fotografkinja Marija Braut na izložbi

Izložba donosi 150 fotografija objavljenih u Poletu, Globusu, Gloriji i Jutarnjem listu, kojima je dokumentiran specifičan način bilježenja različitih političkih i društvenih događaja. Autor izložbe je Sven Semenčić, nekadašnji poletovac.

Izložbeni prostor podijeljen je u šest segmenata: Vrijeme promjena, Stvaranje Hrvatske, Stvaranje građanske Hrvatske, Stvaranje demokratske i europske Hrvatske te Interaktivni segment i Segment instalacija.

Uz svaku fotografiju pridružena je stranica tiskovnog izdanja u kojem je bila objavljena te ime i prezime njezinog autora i datum objave.

Autor teksta kojim je popraćena izložba 'Dokumenti vremena' je Feđa Vukić, docent na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Vukić je značaj Poleta usporedio s Warholovim Factoryjem, a Gorana Trbuljaka, Poletovog urednika fotografije, nazvao je Andyjem Warholom, pokretačem novog doba.

Izložbu 'Dokumenti vremena/Tri desetljeća novinske fotografije u Hrvatskoj', postavljenu u organizaciji EPH ART-a, posjetitelji mogu razgledati do 19. studenoga.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!