MSU U DUGOVIMA

Grad podmirio dug, slijede daljnji sastanci

10.02.2010 u 10:18

Bionic
Reading

Nakon što je HEP zaprijetio isključenjem struje Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, Grad je hitno podmirio nastali dug

Na sastanku ravnateljstva Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu i čelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport na neko je vrijeme riješen problem s financiranjem MSU-a.

'Na jučerašnjem sastanku u Poglavarstvu dogovoreno je da se podmire troškovi grijanja i struje za dva mjeseca - oko 300.000 kuna - a nastavit ćemo dalje s pregovorima',  izjavila je Jadranka Pintarić, glasnogovornica Muzeja za Jutarnji list.

Do problema s plaćanjem energetskih troškova došlo je zbog manjkavog izračuna financija potrebnih za funkcioniranje Muzeja iz kojeg je administracija Grada Zagreba, osnivača i glavnog financijera, izostavila stavku energije. I bez navedenih troškova, za funkcioniranje MSU-a potrebno je osam do devet milijuna kuna godišnje koji pritišću gradski proračun. S obzirom na veličinu prostora od 14,5 tisuća četvornih metara te projekcije kojima je 24 sata dnevno prekriveno čitavo pročelje zgrade, troškovi iznose oko 900 tisuća kuna mjesečno.

Ivica Lovrić
, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, za Jutarnji list je izjavio da su spremni podnijeti teret financiranja svih ovogodišnjih troškova Muzeja od oko 20 milijuna kuna.