PREMIJERA OGRESTINA FILMA

Glavni glumac iz Srbije 'ispao' s HRT-a

Bionic
Reading

'Nijedna ozbiljna televizija to ne bi uradila', riječi su kojima je Zrinko Ogresta, redatelj filma 'S one strane', komentirao odluku HTV-ove ekipe da u nedjelju navečer izostavi Lazara Ristovskog, glavnoga glumca i koproducenta, iz izravnog uključenja u središnji Dnevnik, uoči hrvatske premijere u splitskom kinu 'Karaman'.

Film Zrinka Ogreste svoju hrvatsku premijeru imao je u Splitu u nedjelju, a u utorak će biti prikazan u Zagrebu. Međutim, nakon splitske premijere, ostao je loš osjećaj među filmskom ekipom. Kako piše Slobodna Dalmacija, HRT-ova reporterka Branka Brekalo javila se iz Marmontove ulice u društvu Ogreste i Ksenije Marinković, nositeljice glavne uloge, dok je priznati gost iz Srbije, iako je bio voljan govoriti, ostao izvan kadra, a o tom incidentu doznalo se od redatelja Ogreste koji se nakon projekcije pred punom kinodvoranom ispričao se Ristovskom zbog poteza javne televizije.

Dnevnik su vodili Zdravko Kleva i Sanja Mikleušević-Pavić. Ogrestin film nastao je u koprodukciji s HRT-om, a iz te kuće kazali su da je razlog izostavljanja Ritovskog iz kadra u dinamici i trajanju Dnevnika. 'Hrvatska radiotelevizija smatra kako su dva sugovornika u spomenutomu javljanju bila dovoljno te kako će gospodin Ristovski svakako imati prilike biti sugovornik o navedenoj temi u narednim emisijama', kazali su na televiziji  te dodali da su kasnije tražili izjavu Ristovskog, no on im je nije želio dati.