'Komik Motion Show' Davida Shinera

[FOTO] Zvijezda velikog Cirque du Soleila priprema predstavu u Ludoj kući

  • Autor: V. Ba.
  • Zadnja izmjena 19.09.2022 11:36
  • Objavljeno 19.09.2022 u 11:36
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: n.n.

Poznati svjetski klaun, zvijezda velikog Cirque du Soleila i dobitnik broadwayskog Tonyja David Shiner režirao je predstavu 'Komik Motion Show' koja 3. listopada u 20 sati igra u zagrebačkom kazalištu Luda kuća. Riječ je o komediji fizičkog teatra namijenjenoj svima jer glumci u predstavi govore isključivo pokretom tijela praćenim zvučnim efektima i dobrom glazbom. David Shiner u predstavi i glumi, a osim njega na pozornici će vas zabavljati Bojan Ban, Ivan Đuričić, Iskra Jirsak, Nikolina Majdak i Iva Peter Dragan. Osim na premijeri, 3. listopada, publika će predstavu moći pogledati još u četvrtak 6. listopada

Ima li boljeg načina završiti prvi listopadski ponedjeljak nego smijehom? Za to će se pobrinuti kazalište Luda kuća, gdje u ponedjeljak 3. listopada 2022. u 20 sati premijerno igra predstava poznatog svjetskog klauna i zvijezde fizičkog teatra Davida Shinera, "Komik Motion Show".

Predstava je nastala u koprodukciji Triko Cirkus Teatra, kazališta Luda kuća i samostalnog umjetnika Ivana Đuričića koji u njoj ujedno glumi, baš kao i kolegica mu Iva Peter Dragan, umjetnička direktorica Triko Cirkus Teatra, te autor predstave David Shiner.

  • +4
  • +1

Shiner u Ludoj kući

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: n.n.

Što ćete gledati, koga ćete gledati i čemu ćete se smijati?

Svjetski majstor fizičke komedije i klaunerije David Shiner se nakon Cirque du Soleila našao u Zagrebu i tu otkrio pet samuraja te s njima odlučio ispričati priču. Ova, kako se sami opisuju, "šestorka veličanstvenih bedaka" odlučila je hrvatskoj publici prirediti večer smijeha, kaosa i zabave te će je isključivo pokretom, zvukom i uz dobru glazbu odvesti na mistični Istok. Uz niz situacija koje u predstavi imaju svoju svjetsku premijeru i odgovaraju na pitanje ima li života nakon smrti, David Shiner prezentira nekoliko vlastitih klaunovskih gegova koji su žarili i palili Broadwayem i Cirque du Soleilom, a dodatno ih je pripremio posebno za hrvatsku publiku.

U predstavi, u kojoj, uz već spomenute Davida Shinera, Ivana Đuričića i Ivu Peter Dragan, igraju i naši Bojan Ban, Iskra Jirsak i Nikolina Majdak, mogu uživati svi željni zabave i smijeha jer je riječ o fizičkom teatru zbog čega nema jezičnih barijera.

U novijoj kazališnoj povijesti još nismo gledali ovakvu predstavu

Hrvatska publika ovakav tip predstave nije imala prilike gledati u svojoj novijoj kazališnoj povijesti, a kako je došlo do realizacije i koprodukcije, objasnili su njeni koproducenti Triko Cirkus Teatar, Luda Kuća i Ivan Đuričić:

"David Shiner se pojavio u Hrvatskoj na poziv Triko Cirkus Teatra 2018. godine te u Zagrebu održao klaunovsku radionicu tijekom koje je nastalo nekoliko vrlo duhovitih scena klaunova samuraja. To mu je dalo ideju za novu predstavu, a zahvaljujući odličnim hrvatskim glumcima, koji i sada glume u predstavi, odlučio ju je raditi u Zagrebu. Tu smo se uključili mi. Zasukali smo rukave i dogodila se suradnja koju je usporila pandemija Korona virusa, ali eto nas. Spremi smo razveseliti ljude, nasmijati ih i donijeti duh svjetski poznatog Cirque du Soleila i Broadwaya u zagrebačko Ludilište u Zvonimirovu."

"Nakon 40 godina rada u svijetu fizičkog teatra zaista sam osjetio, a osjećam i dalje, golemu sreću što sam u Hrvatskoj otkrio grupu glumaca u cijelosti posvećenih prihvaćanju i izgradnji novih kazališnih formi bez straha i sumnje, već s velikom radošću. Siguran sam i jedva čekam da predstava 'Komik Motion Show' i ansambl koji u njoj igra nasmije, opusti i razveseli publiku vašeg divnog Zagreba”, poručila je zvijezda Broadwaya, Cirque du Soleila, a sada i Lude Kuće, David Shiner.

U ime Lude kuće, njen je suvlasnik Rene Bitorajac dodao kako se predstava "Komik Motion Show" sjajno uklopila u filozofiju i smjer kazališta. Kako je dalje objasnio, predstava "Komik Motion Show" će na daskama Lude kuće igrati u blokovima: "Premijeru imamo 3. listopada, a sljedeće prikazivanje je u četvrtak 6. listopada. Budući da je Shiner veliki svjetski umjetnik i angažiran je na raznim projektima te se trenutno u Cirque du Soleilu ponovno daje njegova predstava 'Kooza', sljedeće termine 'Komik Motion Showa' ćemo prilagođavati prema dostupnosti naših glumaca i, naravno, njega. Drugi blok planiramo za sredinu studenoga te svakako barem dva izvođenja u prosincu."

Uz ranije navedene glumce, predstavu su realizirali kostimografkinja Valentina Crnković, oblikovatelj svjetla Milan Kovačević, dizajner zvuka Mario Mirković te dizajner plakata Marko Dješka. Za komunikacijski dio oko predstave zadužena je Sanija Hasanić.

Karte za predstavu su u prodaji, a mogu se nabaviti na blagajni Lude kuće ili na stranici ulaznice.hr.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!