oaza za mališane

[FOTO] Otvorena je 'Pričozemska', prva dječja knjižara u Zagrebu

31.05.2022 u 13:44

Bionic
Reading

Otvorena je 'Pričozemska', prva dječja knjižara u Zagrebu, a službena svečanost otvaranja najavljena je za 3. lipnja u 18 sati

Nakon gotovo trideset godina u izdavaštvu, Ibis grafika proširila je polje djelovanja, javlja nam taj nakladnik. Na Ravnicama, na platou skrivenom među stambenim zgradama, otvorili su "Pričozemsku", prvu dječju knjižaru u Zagrebu.

Uz naslove Ibis grafike, tamo se mogu pronaći i birani naslovi ostalih izdavača, pri čemu je naglasak stavljen na kvalitetnu modernu dječju književnost i nagrađivane autore i ilustratore. U ponudi knjižare nalaze se i edukativne igračke, didaktičke igre hrvatskih proizvođača i dizajnera, kao i brojne sitnice za kreativne poklone. Ipak, prostor knjižare zamišljen je kao više od samo trgovine. S izoliranim kutkom za čitanje i dječjim stolovima koji pozivaju na crtanje, to je mjesto za učenje i druženje, javljaju nam iz Ibis grafike, dodajući kako je već sada, nepunih mjesec dana od otvaranja, "Pričozemska" popularna među djecom iz susjedstva, koja su svakodnevni gosti i redovito prelistaju svaku novu slikovnicu čim stigne na police.

A budući da se dobar glas daleko čuje, na čitaonice, radionice i igraonice u dječju knjižaru polako pristižu djeca iz cijelog grada. Najmanje jedanput tjedno "Pričozemska" se pretvara u glasno mjesto, prepuno smijeha, zabave i nezaustavljivih dječjih pitanja, gdje svima postaje jasno da se u slikovnicama skrivaju najljepši svjetovi, kao i da kroz čitanje rastemo. Čak i ako mislimo da smo posve odrasli.

  • +5
Pričozemska Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ibis grafika

Iz Ibis grafike pozivaju i na svečanost otvorenja 3. lipnja, za koju su pripremili zabavan program koji uključuje njihov uspješan projekt Zalogaj palačinke, zalogaj slikovnice. Tu je i popust od 20% na sva izdanja Ibis grafike, a na svečanom otvorenju organizirano je i druženje s njihovim autorima i ilustratorima Jelenom Pervan, Ivom Bezinović-Haydon, Krešimirom Krnicem i Anom Vujasić.