GLEDAJTE S NAMA

Filmovi velikana svjetske animacije na Animafestu

08.06.2015 u 13:28

Filmovi Michela Ocelota na Animafestu

Izvor: Promo fotografije / Autor: Animafest

Bionic
Reading

Filmovi Michela Ocelota bit će prikazani na ovogodišnjem Animafestu čiju je nagradu za životno djelo dobio ovaj autor, a u našoj galeriji pogledajte što nas očekuje na programu. Posjetite i Facebook kulture tportala na kojem vas očekuje iznenađenje

Michel Ocelot, velikan francuskog i svjetskog animiranog filma, ovogodišnji je dobitnik Nagrade za životno djelo Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb. Nagrada će mu biti uručena 9. lipnja, na svečanom otvorenju festivala. Vijeće Animafesta Zagreb koje je odlučivalo o Nagradi za životno djelo opisalo je Michela Ocelota kao 'pjesnika animacije i istraživača medija' koji je 'ne samo inspiracija nego i uzor novim naraštajima umjetnika animiranog filma'.

Na programu Animafesta su sljedeći filmovi:

Program Skrivena blaga, srijeda 10.6. u 15.30, kino Europa i nedjelja 14.6. u 18 sati Cineplexx Centar Kaptol
Troje izumitelja
U svijetu satkanom od bijele čipke dva velika i jedan mali izumitelj izrađuju zgodne i korisne naprave. Međutim, ljudi ne razumiju i ne vole kada se netko ponaša drugačije...

Legenda o jadnom grbavcu
Priča o nedostupnoj princezi i malom grbavcu, predmetu poruge. Među njima se nalaze nepremostive barijere-ljudi, staleži, sebičnost.

Ljepotica i čarobnjak
„Ružna sam,usamljena sam, dosađujem se.Za tri sekunde sve će se promijeniti.“

Rasplesana pastirica
Lijepoj pastirici veoma se svidio mladi pastir. Svidio se i vili. Pastirica zna čuvati ovce i plesati uz zvuk prijateljeve frule. Vila je moćna, nesmiljena, a ima letećeg zmaja, kristalnu palaču, uspavani toranj i mnoge čarolije. Tko će pobijediti?

Princ i dragulji
Nevini dječak,prelijepa princeza,trgovac varalica i golemi orao koji voli dragulje. Priča se odvija u zemlji Tisuću i jedne noći, pod kišom dragulja.

Michel Ocelot: Dugometražni filmovi, četvrtak 11.6. u 15 sati, Cineplexx Centar Kaptol, i nedjelja 14.6. u 13 sati, Cineplexx Centar Kaptol

Zmajevi i princeze
je bajkovita antologijska serija od deset epizoda koje čine jedan film, a svaka od epizoda mali je film za sebe, napravljen brižno i s ljubavlju.