'ODVAJANJE'

Film Nine Violić u konkurenciji festivala u Vilniusu

13.03.2015 u 21:32

Bionic
Reading

Kratkometražni film scenaristice, redateljice i glumice Nine Violić 'Odvajanje', svoju međunarodnu premijeru imat će u natjecateljskom programu 20. međunarodnog filmskog festivala u Vilniusu 'Kino Pavasaris', koji će se održati od 19. ožujka do 2. travnja

Redateljski prvijenac Nine Violić prikazuje nemir i tjeskobu koji ključaju ispod majčinske ljubavi i brige te istražuje kako se u suočavanju s mogućim gubitkom ili odvajanjem od djeteta osjeća majka, ističe se u najavi te desetominutne psihološke drame.

Priča prati majku i kći koje provode dan na bazenu, no nakon što je majka nakratko izgubi iz vida, u modrini bazena pojavljuje se vrtlog tjeskobe i nemira, dok se pretapaju granice subjektivne i objektivne stvarnosti.

U filmu snimljenom u Istarskim toplicama, glume redateljica i njezina kći Roza Jurić. Producent je Spiritus Movens, direktorice fotografije su Tamara Cesarec i Eva Kraljević, montažer Damir Čučić, dizajner zvuka Hrvoje Petek, skladatelj i izvođač glazbe Hrvoje Galler.

Odvajanje ('Separation') pozvan je u natjecateljski program kratkometražnih filmova ('Short Film Competition') u Vilniusu, Litvanija, u kojem se prikazuju i natječu 32 naslova renomiranih redatelja, kao i novih redateljskih imena iz zemalja centralne i istočne Europe. Film će na projekciji 27. ožujka predstaviti sama redateljica.

Međunarodni filmski festival u Vilniusu 'Kino Pavasaris' nedvojbeno je jedan od najistaknutijih i najiščekivanijih kulturnih događanja na Baltiku, čija publika broji preko 40.000 gledatelja. Povodom svoje dvadesete obljetnice festival je pripremio bogat program s filmskim poslasticama iz cijeloga svijeta popraćen filmskim radionicama, specijalnim tematskim programima i brojnim popratnim događanjima. Bit će prikazano preko 200 filmskih naslova podijeljenih u dvadesetak programa.

Zagrebačka premijera filma 'Odvajanje' održat će se u travnju 2015.