13. IZDANJE

Erotika i paraobavještajno podzemlje na festivalu pričanja priča Pričigin

14.03.2019 u 11:17

Bionic
Reading

Festival pričanja priča Pričigin u svom se 13. izdanju održava od 19. do 23. ožujka na nekoliko lokacija u Splitu, a nastupaju, među ostalima, Korana Serdarević, Monika Herceg, Boris Dežulović, Jurica Pavičić, Ante Tomić, Zoran Ferić, Mile Kekin iz Hladnog piva i Korado Korlević, jedan od vodećih hrvatskih astronoma

Festival će u amfiteatru Doma mladih u 18.30 sati otvoriti Petar Filipić i Nebojša Lujanović, nakon čega, u 19 sati, u sklopu programa 'Hrvatski autori/ce pričaju', na temu 'Nesreća nikad ne dolazi sama (pravilo br.13)' nastupaju spisateljice Staša Aras, Luiza Bouharaoua, Monika Herceg, Korana Serdarević i Nora Verde. Moderira Vedrana Bibić. U istom prostoru u 21 sat održava se autorska večer 'Ladna bevanda' s Milom Kekinom iz Hladnog piva, koju moderira Ivica Ivanišević.

Drugi dan festivala u programu 'Splitski autori/ce pričaju' ('Mene ako se sete (priče iz paraobavještajnog podzemlja)') u 19 sati u Domu mladih pričaju novinar i pisac Boris Dežulović, spisateljica Aleksandra Kardum, pisci Edi Matić, Jurica Pavičić i Ante Tomić te novinar Boris Rašeta. Moderira Nebojša Lujanović. U 21 sat u kavani hotela Bellevue u sklopu autorske večeri '(Zvjezdani) Mitovi i legende' moderira Renato Baretić, a priča jedan je od vodećih hrvatskih astronoma i pokretača Zvjezdarnice Višnjan Korado Korlević.

  • +9
Otvorenje 10. Pričigina Izvor: Društvene mreže / Autor: Edi Matić

'Erotska večer: Bez predigre (konkrevetne priče)' na rasporedu je 21. ožujka u 19 sati u amfiteatru Doma mladih. Moderira Marijo Glavaš, a pričaju književnik Zoran Ferić, književna prevoditeljica Tanja Radmilo te spisateljice Doris Pandžić, Mislava Zuppa Rašić i Mima Simić. Slijedi, u 21 sat, 'Večer satire - Kako sam služio Predsjednika/cu (ispovijesti jednog PR-ovca)' na kojoj pričaju prošlogodišnji dobitnik Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama Mladen Blažević, pisac i novinar Emir Imamović Pirke, bosanskohercegovački konceptualni umjetnik i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić, beogradski pisac koji živi i radi u Lisabonu Dejan Tiago Stanković i redatelj Josip Vujčić. Moderira Kruno Lokotar.

Četvrtog dana festivala u Domu mladih u 19 sati održava se 'Strip trip (crtači na potezu)', u sklopu kojega nastupaju Štef Bartolić, Sonja Gašperov, Esad Ribić, Josip Sršen i Marko Šunjić. Moderira Vladimir Šagadin, a u 21 sat u kavani hotela Bellevue, u sklopu 'Stand-upa u gostima' priča komičar Peđa Bajović.

Završni dan festivala, 23. ožujka, rezerviran je za dječji program pričanja na zavičajnom jeziku, PriČAgin, koji se odvija u Gradskom kazalištu mladih u 11 sati. Voditeljica je Željka Alajbeg, a nastupaju učenici osnovnih škola, izabrani na Dječjem Pričiginovom natječaju.

U kavani hotela Bellevue, u sklopu 'Spikigina u gostima', u 18 sati pričaju novinar i bloger Domagoj Jakopić Ribafish, a moderira Kruno Lokotar. Na istom mjestu u 19.30 sati festival zatvaraju Petar Filipić i Renato Baretić 'Pričom o Pričiginu - Prvih trinaest je najteže'.