'NOĆ PRVAKA' U SPLITU

Završen 12. Festival pričanja priča 'Pričigin'

24.03.2018 u 22:48

Bionic
Reading

U splitskoj kavani Hotela Bellevue u subotu navečer završen je 12. Festival pričanja priča 'Pričigin', a u večerašnjem završnom programu održana je 'Noć prvaka'

Književnice i književnici proteklih pet dana u amfiteatru Doma mladih u Splitu i u kavani Hotela Bellevue pričali su okupljenoj publici o raznim temama, a tradicionalno se u kavani 'Semafor' održala i Burza pročitanih knjiga pod motom 'Knjige na vagu, knjige na metre', koliko knjiga se donijelo, najviše toliko se moglo i odnijeti. Sve knjige koje su preostale na štandu, organizatori Pričigina će u ponedjeljak donirati knjižnici.

Djeca su u Gradskoj knjižnici Marko Marulić održala Dječji program pričanja na zavičajnom govoru - PriČAgin, a održane su i tri autorske večeri Borisa Rašete, Branka Đurića Đure i Ksenije Marinković.

Spisatelji su pričali o neprocjenjivome, svoj dan su imali i kvizaši, potom splitski autori koji su svojim pričama o dogodovštinama s meštrima unatoč velikoj hladnoći u amfiteatru nasmijali nekoliko stotina gledatelja. Četvrti dan 'Pričigina' bio je posvećen autorima iz susjedne Bosne i Hercegovine, te navečer nedavno umrlom novinaru i književniku Predragu Luciću.