pogledajte čitav postav

Dron 'uletio' u šibensku Kuću umjetnosti Arsen, snimke izgledaju nevjerojatno

01.12.2021 u 10:47

Bionic
Reading

Cijeli je video snimljen u samo jednom kadru i to u samo četiri pokušaja. Svaka čast pilotu Megliću

Dronovi, dronovi, dronovi... Već smo navikli da nam te male letjelice snimaju pejsaže, vulkane ili masovne prosvjede. Priča se da će nam uskoro i dostavljati pakete. Međutim, na dronove koji lete unutar interijera i tako nas vode u razgledavanje prostora još nismo navikli.

Upravo su to napravili u šibenskoj Kući umjetnosti Arsen. Naime, malom su letjelicom 'prošetali' kroz čitav prostor, a sve kako bi omogućili ljudima da pogledaju kako izgleda aktualni postav i čitav taj multifunkcionalni prostor posvećen Arsenu, ali i umjetnosti uopće.

Ono što je posebno kod ove snimke jest što je ona napravljena u FPV-u, to jest u 'prvom licu', što znači da gledatelj ni u jednom trenutku ne vidi samu letjelicu, već svijet, odnosno interijer Kuće umjetnosti Arsen, promatra iz perspektive letjelice.

I da, cijeli je video snimljen u samo jednom kadru i to u samo četiri pokušaja. Svaka čast pilotu drona Denisu Megliću. U snimanju je, inače, sudjelovalo nekoliko desetaka statista, a cijeli video traje tri minute.

Kako Kuća umjetnosti Arsen izgleda iz prvog lica pogledajte u nastavku:

FPV one-take: Arsen Izvor: Društvene mreže