PROJEKT DPKM

Do kraja godine još 18 knjiga domaćih autora besplatno na internetu

26.02.2018 u 09:57

Bionic
Reading

U okviru projekta 'Besplatne elektroničke knjige' Društva za promicanje književnosti na novim medijima tijekom 2018. bit će objavljeno 12 probranih naslova suvremene hrvatske književne produkcije u bibliotekama 'Online' i 'Mali rakun' te još šest naslova istaknutih riječkih autorica i autora u prvom kolu novopokrenute biblioteke 'elektroRI'

Kao i prethodnih godina, u okviru biblioteka ‘Online’ i ‘Mali rakun’ bit će objavljeno šest proznih i šest pjesničkih naslova, koje potpisuje šest autorica i šest autora, u četiri bloka: ženski i muški pjesnički blok te ženski i muški prozni blok, javljaju iz Društva za promicanje književnosti na novim medijima koje vodi pisac Krešimir Pintarić.

U okviru ženskog pjesničkog bloka bit će objavljen ‘Valcer zmija’ Ane Brnardić, nagrađen Kvirinovom nagradom za mlade pjesnike 2005. godine, ‘Kauč na trgu’ Dorte Jagić, za koju je autorica 2014. godine dobila uglednu nagradu The European Poet of Freedom Award, te ‘Staklene breze’ Katje Knežević, nagrađene Goranom za mlade pjesnike 2014. godine.

U okviru muškog pjesničkog bloka bit će objavljen ‘Freud na Facebooku’ Davora Ivankovca, za koji je autor nagrađen Goranom za mlade pjesnike 2012. godine te Kvirinovom nagradom za mlade pjesnike 2013. godine, ‘Crna pokrajina’ Marka Pogačara, višestruko nagrađivanog pjesnika, esejista i prozaika, te ‘Tihi alati’ Milka Valenta, višestruko nagrađivanog pjesnika, dramatičara i prozaika.

U okviru ženskog proznog bloka bit će objavljena ‘Koliko sam puta okidala s boka’ Suzane Matić, ‘Tuđi život’ Marine Vujčić, nagrađivane spisateljice, te ‘Iščekivanje’, izbor iz kratkih proza Darije Žilić, nagrađivane pjesnikinje i književne kritičarke.

U okviru muškog proznog bloka bit će objavljen ‘Album’ Miroslava Kirina, za koju je dobio Nagradu Jutarnjeg lista za najbolju proznu knjigu u 2001. godini, ‘Izlaz Zagreb jug’ Ede Popovića, koja je dobila niz sjajnih kritika, kako za domaće, tako i za njemačko i englesko izdanje, te ‘Nahrani me’ Romana Simića, nagrađenu Kiklopom za najbolje domaće književno djelo godine 2012.

NOVA BIBLIOTEKA: ‘elektroRI’

Uz financijsku potporu Grada Rijeke, DPKM će ove godine objaviti i prvo kolo novopokrenute biblioteke ‘elektroRI’ u okviru koje će biti objavljivani naslovi istaknutih riječkih autorica i autora. Prvo kolo obuhvaća četiri prozna i dva pjesnička naslova: zbirku kratkih proza ‘Kauboj u crvenom golfu’ Željke Horvat Čeč, zbirke pjesama ‘Mostovi’ Davora Mandića i ‘Canto azzurro’ Kristine Posilović, zbirke priča ‘Odstranjivač ljubavi’ Vlade Simchica Vave i ‘Abeceda nestajanja’ Roberta Vrbnjaka te roman ‘Vražji prolaz’ Milana Zagorca.