DEKONSTRUKCIJA PIKNIKA

Diplomska predstava Morane Novosel premijerno u Novoj akademijskoj sceni

26.11.2015 u 10:45

Bionic
Reading

U četvrtak 26. studenog, u 21 sat, premijerno će biti izveden tekst “Crna životinja žalost” njemačke autorice Anje Hilling, čije je to prvo uprizorenje u hrvatskom kazalištu. Režiju potpisuje Morana Novosel, studentica 2. god. MA studija Kazališne režije i radiofonije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Crna životinja žalost dramski je tekst suvremene njemačke autorice Anje Hillin koja svojim specifičnim pismom otvara veliku mogućnost interpretacije svog teksta, ne nudeći sugestije izvedbenih rješenja, te postavljajući autore i izvođače predstave pred izazov samostalnog pozicioniranja u i prema tekstu.

U skladu s predloškom, rad na ovoj predstavi išao je neobičnim putevima od konstruiranja i dekonstruiranja piknika preko potrage za tjelesnim odgovorima na pitanja drugog čina do suočavanja s prvim licem svoga lika u trećem činu, u pokušaju da se nastavak života učini koliko je moguće podnošljivim. Tri razine pisma i trodijelna struktura sugerirale su tri različita izvedbena koda koja su nastala višemjesečnim pomicanjem granica i vraćanjem unutar istih.

U predstavi glume Luka Bulović, Ivan Colarić, Dajana Čuljak, Silvio Mumelaš, Tena Nemet Brankov, Roko Sikavica, Ana Vučak te Slavica Knežević i Damir Šaban, tekst je prevela Marija Ćaćić, dramaturgiju potpisuje Ivana Đula, scenografiju Denis Rubinić, kostimografiju Slavica Motušić, scenski pokret Marta Krešić i Lana Špraj-cer, oblikovanje svjetla Marino Frankola, fotografije Mario Pućić, vizualno oblikovanje Krešimir Kirasić, a produkciju Romana Brajša.