knjižnica božidara adžije

Četiri fotografska rukopisa: U Zagrebu izložba o industrijskoj baštini Siska

  • Autor: D. Su./Hina
  • Zadnja izmjena 17.02.2021 15:14
  • Objavljeno 17.02.2021 u 15:14
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Knjižnica Božidara Adžije

U prostoru Knjižnice Božidara Adžije do 16. ožujka može se razgledati izložba "Industrijska baština Siska – prošlost i sadašnjost“, postavljena u suradnji s Gradskim muzejom Sisak i fotogalerijom "Siscia Obscura“.

Industrijsku baštinu tog grada predstavili su autor izložbe Vlatko Čakširan, ravnatelj Gradskog muzeja Sisak i četiri fotografa – Stanko Abadžić, Damir Matijević, Janko Belaj i Miroslav Arbutina.

"Ovi vrhunski fotografi, od kojih je svaki do sada ostvario svoj osobni stil fotografiranja, stavljeni su u jedno sasvim novo okruženje, njima nepoznato, u kojem su primijenili svoj prepoznatljiv fotografski rukopis ocrtavajući na plakatima i fotografijama povijesnu priču", ističe se u najavi.

"Iz aktova, reklama, dokumentarnih i street fotografija, prebacili su se u tamne prostore hala i tako nastojali senzibilizirati mogućnost iskorištavanja industrijske baštine kao mogućeg generatora razvoja grada Siska", dodaje se.

Posjetitelji će imati priliku vidjeti kako izložba spaja povijesni kontekst razvoja grada i njegove baštine s umjetničkim pristupom koji analizira postojeće stanje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!