'ovo je nezabilježeno!'

Bivši šef Dinama tuži Nika Titanika zbog karikature

03.11.2023 u 09:32

Bionic
Reading

Nik Titanik, čuveni hrvatski karikaturist, na Twitteru je objavio da ga je zbog karikature tužio bivši Dinamov čelnik Krešimir Antolić. Riječ je o tri karikature objavljene u sportskom prilogu novina 24sata krajem ožujka 2020. godine

Kako se vidi iz njegovog tweeta, prva rasprava zakazana je za 7. studenog u 12 sati na Općinskom kaznenom sudu, smještenom na adresi Ilica 207 u Zagrebu, u sudnici broj 331.

'Ovo je nezabilježen slučaj u cjelokupnoj povijesti hrvatske države da je podnesena privatna kaznena tužba zbog karikature, a u slučaju krajnje presude kojom se proglašavam krivim, ovaj slučaj može poslužiti kao pravni presedan za sve buduće slučajeve u kojima se kritiziraju djela javnih osoba, čime će značajno biti ugrožene medijske i demokratske slobode u Hrvatskoj te ograničen slobodni rad svih karikaturista, humorista, satiričara, stand-up komičara, fotomontažera i drugih sličnih umjetnika, ali i svih novinara koji kritički pišu o javnim osobama i temama važnim za javnost', navodi Nik Titanik u priopćenju za medije.