crna rupa

Slikar Domagoj Rogina otkriva nam detalje o svojoj samostalnoj izložbi 'Vrtlog'

02.11.2023 u 15:14

Bionic
Reading

U osmoj epizodi nove sezone 'Crne rupe' - zajedničkog projekta Yammat FM-a i tportala - dočekali smo akademskog slikara mlađe generacije Domagoja Roginu, koji je sredinom listopada otvorio samostalnu izložbu 'Vrtlog' u Gradskom muzeju Varaždin

Rogina jedan je od najistaknutijih hrvatskih likovnih umjetnika mlađe generacije, koji se prvi put u svom rodnom gradu predstavlja velikom samostalnom izložbom, postavljenom u reprezentativnom prostoru na katu palače Sermage / Galeriji umjetnina GMV-a. Izložba objedinjava pet tematskih ciklusa pod nazivima Monoliti, Autoportreti, Mrtve prirode ili Ciklus iz sjene, Morski psi i Krajolici, nastalih u razdoblju od 2018. do 2023. godine. Autorica stručne koncepcije je viša kustosica u GMV-u Elizabeta Igrec.

Od stjecanja diplome na ALU u Zagrebu 2017. godine do danas Rogina stvara svoj vlastiti likovni izraz prožet tradicijskim slikarskim vrijednostima, izvorne i iskonske imaginacije i fascinacije te snažnoga interpretativnog naboja. U posljednjih deset godina nametnuo se kao slikar koji kroz zagasite namaze boja raslojava teksturu slikarske površine i stvara atmosferične prizvuke bezvremenskih prizora.

S Roginom razgovaramo o njegovoj posljednjoj izložbi, ali i studiranju na ALU, tržištu umjetnina u Hrvatskoj, slikarstvu općenito i budućim planovima.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'