PREDSJEDNIK U STRIPU

Baracku Obami život spasio Spiderman

09.01.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Osim na sladoledu, posterima, majicama i lutkicama, lik novog američkog predsjednika Baracka Obame pojavio se i specijalnom izdanju stripa 'Spiderman'

Novoizabrani američki predsjednik Barack Obama nedavno je u medijima izjavio da je kao dijete bio strastveni sakupljač stripova o Spidermanu i Conanu barbaru. Uredništvo Marvel Comicsa, oduševljeno tim podatkom, posvetilo mu je jedan broj svjetski poznatog stripa o čovjeku pauku.

Specijalno izdanje stripa počinje Spidermanovim alter egom Peterom Parker koji fotografira inauguraciju Baracka Obame te tamo uočava njegova sumnjivog dvojnika, prenosi britanski Telegraph. Parker zaključuje da će budući predsjednik trebati pomoć Spidermana, a pravog Obamu od zlog klona raskrinkava pomoću košarke, još jedne predsjednikove strasti.

Urednik Marvel Comicsa, Joe Quesada, izjavio je da se nekolicina bivših američkih predsjednika već našla na stranicama stripova, no uglavnom u manje važnim, prolaznim ulogama. Quesada je nastavio kako misli da je na naslovnicu dospio samo predsjednik Richard Nixon, no kao negativac.