'DVOJE'

Avantura Bojane Gregorić Vejzović i Dražena Čučeka u Teatru Exit

29.01.2018 u 09:38

Bionic
Reading

Nova premijera zagrebačkog Teatra Exit bit će 9. veljače, predstava 'Dvoje', koju po tekstu engleskoga dramatičara Jima Cartwrighta postavlja Matko Raguž, najavljena kao avantura dvoje vrsnih glumaca i njihovih 14 uloga obavijenih zavodljivim zvukom saksofona

'Svakodnevno pijemo u café-barovima, ručamo u restoranima sjedeći pokraj nama nepoznatih ljudi o kojima ništa ne znamo i za koje nas nije briga kao, uostalom, ni njih za nas. I tako tisuće sudbina prolazi pokraj nas, a koje jedva da primjećujemo', stoji u najavi.

No, kazalište je mjesto susreta nas koji se u životu uglavnom bavimo sobom ne primjećujući previše oko sebe, mjesto gdje nas upaljeni reflektori podsjete na one koji tako često ostanu na marginama naše pažnje.

''Dvoje' je priča o životu. Ili, bolje, priča iz života. Isječci iz života. Nekad veseli, a nekad tužni. Kao što život i jest. 'Dvoje' je kazališna avantura dvoje vrsnih glumaca i njihovih 14 uloga utopljenih u žamor café barova, zvuk džuboksa, dim cigareta, a sve uz zavodljivi zvuk saksofona', poručuju iz Exita.

Igraju Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čuček, uz Jakšu Jordesa na saksofonu.

Kostime osmišljava Marita Ćopo, glazbu Willem Miličević, oblikovanje svjetla i projekcije potpisuje Deni Šesnić, a tekst se igra u prijevodu Tomislava Kuzmanovića.

Premijera će biti u Studiju Exit u Gundulićevoj 37/1.