HOTELS.COM JE IZABRAO

Ovo je deset najuzbudljivijih novih hotela za 2023, od Rima do Maldiva

06.01.2023 u 12:09

Bionic
Reading

Izgleda da će 2023. obilježiti trend u kojem odlazak na odmor neće biti samo odlazak na novu destinaciju, već doživljaj jednog potpuno novog iskustva, barem za one koji godišnji odmor provode u hotelu.

Naime, sjajan tuš, udoban krevet i krov iznad glave više nisu dovoljni. Današnji putnici traže smještaj koji im omogućuje bijeg od svakodnevnog života i bavljenje samim sobom, bez napuštanja udobnosti hotela. Glavni igrači u ugostiteljskoj industriji odgovorili su strukturalnim promjenama u načinu na koji daju prednost sadržajima, poduzimajući značajne pomake prema proširenju fitness, wellness i rekreacijskih ponuda kako bi gostima pružili niz aktivnosti koje zadovoljavaju njihove potrebe i životni stil.

S ciljem pokušaja zadržavanja ljudi u hotelima što je dulje moguće (uključuje i njegove vanjske prostore, što ne znači samo bazen), glavni igrači ugrađuju zabavne i wellness sadržaje u ugostiteljsko iskustvo. Dodavanjem jedinstvenih restorana, wellness centara, toplica, impresivnih fitness centara i jedinstvenih rekreacijskih prostora u zatvorenom i vanjskom prostoru, dizajneri nastoje pružiti vrhunsko iskustvo odmora bez da gosti moraju napustiti prostor.

Bez obzira na trendove, svatko od nas ima drukčiji stil odmora. Neki su pronašli za sebe idealno mjesto i vraćaju se na njega svake godine, često čak i u isti smještaj, svake godine u isto vrijeme. Poznatost tog mjesta upravo je ono što donosi opuštanje i uživanje. Neki od nas su, pak, sušta suprotnost tome. Nikada ne želimo ići na isto mjesto dva puta ili odsjesti u istom hotelu više puta. Za one od nas koji uvijek traže novo, internetska stranica posvećena bukiranju Hotels.com napravila je listu najuzbudljivijih hotela koji će svoja vrata otvoriti tijekom 2023.

Istraživanje, koje je Hotels.com proveo s Thrillistom, internetskom stranicom koja pokriva teme hrane, pića, putovanja i zabave, otkrilo je niz atraktivnih hotela u različitoj fazi dovršetka (svi s datumom otvaranja u 2023.), i to u nekim od najzanimljivijih svjetskih destinacija. Ovi potpuno novi smještaji ponudit će više od svega dosad viđenog - od najživljih gradskih središta koji vrve poviješću i kulturom do rajskih obala kao stvorenih za uživanje.

La Palma, Capri, Italija

Otok pred Napuljom dobit će ove godine svoj najluksuzniji hotel, za sve koji žele vidjeti i biti viđeni. Svaka od 50 soba, među kojima je 18 apartmana, ima balkon. Hotel je djelo arhitekta Francesca Delogua, dok je interijer dizajnirao ugledni majstor Francis Sultana. Hotel se otvara u lipnju.

100 Princes Street, Edinburgh, Ujedinjeno Kraljevstvo

U kolovozu počinje nova era na adresi 100 Princes Street. Novi dizajn hotela inspiriran je bogatom poviješću, s podsjećanjem na brojne istraživače i pustolove koji su odsjedali u ovoj povijesnoj građevini i učini je svojim domom. Bit će to dostojna posveta Edinburghu i Škotskoj.

Ikos Odisia, Krf, Grčka

U svibnju će grupacija Ikos Resort otvoriti svoju novu uzdanicu, smještenu uz more na Krfu. Bit će to proširenje njihovog luksuznog all-inclusive kataloga, ukupno šesti takav objekt, drugi na ovom grčkom otoku. Resort je smješten u srcu zaljeva Dassia, samo pola sata vožnje od krfskog međunarodnog aerodroma, okružen velikom prirodnom šumom.

Celestial Suites, Kefalonija, Grčka

Malo se grčkih otoka može nositi s Kefalonijom, s tamošnjim kilometarskim plažama, pješačkim stazama i živopisnim ribarskim selima. Hotel Celestial, koji se otvara u svibnju, smješten je u selu Mousati, i najavljuje se kao savršeno odredište za zahtjevnije putnike. Hotel će raspolagati s 40 luksuznih apartmana, s privatnim bazenima i dnevnim prostorom.

1 Hotel Hanalei Bay, Kauai, Havaji, SAD

Već u veljači otvara se novi hotel na jednoj od najljepših lokacija na Zemlji, na Kauaiju, otoku u havajskom arhipelagu. Riječ je o prilično velikom hotelu s 252 sobe, od čega 51 apartmanom, te cijelom paletom fitness i wellness sadržaja. U hotelu će biti sedam restorana i barova, s namirnicama iz hotelskog organskog vrta i susjednih farmi lokalnih zemljoradnika.

Four Seasons Resort Tamarindo, Tamarindo, Meksiko

Poznati lanac Four Seasons ove će godine dobiti novu uzdanicu, resort smješten u izoliranom prirodnom rezervatu u Tamarindu, na pacifičkoj obali Meksika. To je doista jedinstvena lokacija, koja daje mogućnost istraživanja manje poznatih dijelova Meksika, s bogatom florom i faunom na čiju zaštitu se Four Seasons obvezao.

Alila Kothaifaru Maldives, Maldivi

Okružen grebenima na pitoresknom atoku Raa, Alila Kothaifaru Maldives smješten je na privatnom otoku, i okružen je gustom vegetacijom i tirkiznim morem. Ova lokacija je na najsjevernijoj točki Maldiva, i dostupna je hidroavionom. Sedamdesetak vila i paviljona uklopljeni su u okoliš i predstavljaju oazu mira, a svaki jamči potpunu privatnost, ili - ako gosti tako žele - otvorenost.

Six Senses Rome, Rim, Italija

Brend Six Senses uskoro otvara svoj prvi talijanski hotel, i to u srcu Rima. U reklamnim najavama stoji da je riječ o zelenoj oazi usred gungule Vie del Corsi, što je s obzirom na dosad viđeno dosta dobar opis. Six Senses Roma je luksuzni hotel u povijesnoj jezgri Rima, dijelu UNESCO-ovog popisa svjetske baštine, samo nekoliko minuta od Panteona ili fontane Trevi.

Atlantis The Royal, Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

U ožujku se otvara još jedno arhitektonsko čudo u Dubaiju, Atlantis The Royal, hotel koji se sam okitio titulom 'najluksuznijeg iskustvenog resorta'. Spektakularna građevina sigurno će postati nova znamenitost u ovom bogatom gradu. Hotel će biti visok 43 kata a sve sobe, apartmani i rezidencije imat će pogled na okolicu koji oduzima dah.

Art’otel London Battersea Power Station, London, Ujedinjeno Kraljevstvo

S istekom 2022. otvoren je novi hotel Art’otel London Battersea Power Station, smješten u velikom sklopu nekadašnje termoelektrane na ugljen, jednog od londonskih arhitektonskih dragulja prve polovice 20. stoljeća. Cijeli hotel inspiriran je radovima umjetnika Jaimea Hayona, a kao posebni zgoditak spominju se infinity bazen na krovu na 16. katu sa spektakularnim pogledom na London, te restoran JOIA na 15. katu.