osnažit će desnicu

Ruža Tomašić o kandidaturi za predsjednicu: Ne daj Bože, pa neće moj muž biti prva dama!

27.05.2019 u 21:42

Bionic
Reading

Probleme HDZ-u stvara sve snažnija desnica. Da su zajedno izašli na izbore za Europski parlament, bili bi treća opcija. Ruža Tomašić, koja je apsolutni pobjednik ovih izbora po broju preferencijalnih glasova, o izbornim je rezultatima i planovima za budućnost govorila u Dnevniku Nove TV.

Vjeruje da desnica ima šanse za suradnju, jer će svatko sam teško proći: 'Onda ćemo opet životariti, narod će nam okrenuti leđa. Naći će se netko novi. Dužni smo se okupiti i pokazati narodu da se politika može voditi pošteno, a to možemo jedino ako se svi okupimo'.

'Neću biti faktor okupljanja. Ima svoj posao u Bruxellesu, imam tamo puno posla. Imamo predsjednika Hrvatske konzervativne stranke. To je Marijan Pavliček, mladi čovjek, otac troje mlade djece, Vukovarac, dogradonačelnik Vukovara, profesor povijesti i njemačkog jezika. Ako to nije dovoljno, ne znam što jest. Mladi čovjek, želi ostati živjeti u Hrvatskoj i vjerujem da će on biti jedan faktor okupljanja. Plus imate Zekanovića, Ilčića i još dosta mladih ljudi i vjerujem da će oni dokazati da se to zapravo može. Ja tu pružam podršku', rekla je.

Dodala je nema govora o tome da se kandidira na predsjedničkim izorima: Ne daj Bože. Zamislite da moj suprug bude first lady. Ne bi pristao na to. Mislila sam završiti prošli mandat, obaviti trijalog s Komisijom i otići u mirovinu, međutim to se nije dogodilo. Lobirala sam da dovršim trijalog za ribare, da osiguram da 10.000 radnih mjesta ostane netaknuto, a sad ćemo vidjeti dalje'.

Zaključila je kako će joj u novom mandatu fokus biti na maloj plavoj ribi. 'To moram završiti. Otišla bih u odbor za poljoprivredu, jer tu se može jako puno napraviti. Prošli puta nisam mogla dobiti taj odbor zato što su dobili Britanci i Irci iz moje grupacije. Sada njih nema tako da vjerujem da ću uspjeti dobiti odbor za poljoprivredu', rekla je.