suverenisti

Ruža Tomašić oduševljena ponovnim mandatom: Ovo je super

  • Bi. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 27.05.2019 07:29
  • Objavljeno 27.05.2019 u 05:55
Bionic
Reading

Nositeljica liste Hrvatskih suverenista na izborima za Europski parlament Ruža Tomašić zadovoljna je što su osvojili jedan mandat, tako da će ona ponovno biti europarlamentarka, te poručila kako sada treba odmah sjesti i razgovarati sa svim desnim opcijama za izbore za Hrvatski sabor jer su ovi izborni rezultati pokazali da zajedništvo nema alternativu

'Ovo je super i ja se zahvaljujem svima koji su izašli na izbore, a posebno građanima koji su prepoznali moj rad i dali mi glas, a i mojim kolegama Suverenistima', izjavila je Ruža Tomašić Hini.

Ruža Tomašić ponovno je na izborima za Europski parlament, kao i na onima 2014. godine, osvojila najviše glasova birača, ovog puta 69.167 glasa ili 76,56 posto onih koji su glasali za listu Hrvatskih suverenista, pokazuju privremeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva (DIP) nakon prebrojanih 99,25 posto biračkih mjesta. 

Iza nje po broju glasova slijedi Mislav Kolakušić, nositelj nezavisne liste, ujedno i najveće iznenađenje ovih izbora, kojemu je glas dalo 68.056 birača ili njih 81,23 posto koji su glasali za tu listu.