NEDOSTIŽNI POBJEDNICI

Ovo su šampioni europskih izbora kojima ste dali najviše glasova

  • Autor: S. S. / Bi. S.
  • Zadnja izmjena 27.05.2019 10:43
  • Objavljeno 27.05.2019 u 00:04

Ruža Tomašić, Mislav Kolakušić i Biljana Borzan

Izvor: Pixsell / Autor: Montaža Neven Bučević

Prema dosadašnjim službenim rezultatima izbora za Europski parlament objavljenima u 4:30, Ruža Tomašić (Hrvatski suverenisti) osvojila je rekordan broj preferencijalnih glasova birača, čak 69.989, i glatko osvojila novi mandat u Bruxellesu. Za vratom joj diše Mislav Kolakušić, najveće iznenađenje izbora, sa 68.882 glasa, a na trećem mjestu je Biljana Borzan (SDP) sa 64.736 glasova

Nositeljica liste Hrvatskih suverenista na izborima za Europski parlament Ruža Tomašić s pravom se nadala da će dobiti između osam i devet posto glasova birača, a poručila je da bi bila zadovoljna kada bi dobili dva mandata.

  • +50
  • +47

Sva lica Ruže Tomašić

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

'Mislim da smo doista odradili dobru kampanju, poštenu kampanju. Mislim da sam ja u Europskom parlamentu odradila dobro, pošteno svoj posao, da sam doista branila interese Republike Hrvatske, tako da sam očekivala potporu naroda', izjavila je Tomašić Hini.

Nositelj nezavisne liste na izborima za Europski parlament Mislav Kolakušić tek sutra će se obratiti medijima. Na biralištu je poručio kako očekuje da će se građani odazvati u velikom broju.

>>> Ne voli EU, a ide u EU parlament. Uhitio bi tisuću političara, a htio je s Karamarkom u Vladu. Sve je to kontroverzni sudac Mislav Kolakušić

'Očekujem da građani pokažu da žele promjene i da izađu u velikom broju. Očekujemo izlaznost od 30 posto i dva mandata, kao i da će se time pokrenuti promjene koje svi zaslužujemo i koje su nužne', rekao je Kolakušić na biralištu.

'Građani odlučuju. Na zadnjim izborima dogodilo se nešto nevjerojatno. Izašlo je 25 posto građana, a HDZ je osvojio 10 posto. S tih 10 posto osvojio je 55 posto mandata. Građani to ne smiju dopustiti, nego moraju izaći na izbore, ne smiju dopustiti da 10 posto građana odlučuje o njihovoj budućnosti i budućnosti njihovih obitelji', poručio je Kolakušić.

  • +19
  • +16

Sva lica Mislava Kolakušića

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U subotu je poručio da bi se politikom trebali prestati baviti svi koji na europskim izborima ne osvoje barem jedan mandat te potvrdio kako će se kandidirati i na izborima za predsjednika Republike.

>>>Tko je Biljana Borzan? Htjela je raditi na traci, a sada je žele za šeficu SDP-a

Druga na SDP-ovoj listi Biljana Borzan u nedjelju je ocijenila da stranka može biti zadovoljna zbog ostvarenog izbornog cilja, ali ne i zbog činjenice da većina građana daje potporu HDZ i desnici.

'Stabilno stojimo na onome što smo si zadali, ali bez obzira na to što možemo biti zadovoljni zbog ostvarenog cilja, ostanu li rezultati ovakvi, a nadam se da hoće, činjenica je da tri četvrtine građana ocjenjuje da Hrvatska ide u lošem smjeru, a i dalje daju potporu HDZ-u i desnici općenito. To nam sigurno ne može biti razlog za zadovoljstvo', ocijenila je Borzan.

  • +11
  • +8

Sva lica Biljane Borzan

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!