coning

Čačićeva stranka kupila nekretninu njegove bivše tvrtke u stečaju

26.09.2023 u 09:40

Bionic
Reading

Trgovački sud u Varaždinu predao je Reformistima, stranci kojoj je na čelu bivši potpredsjednik vlade Radimir Čačić, u posjed nekretnine u Varaždinu koje su bile u vlasništvu Coninga u stečaju, nekadašnje Čačićeve krovne tvrtke

Reformistima je, nakon uplaćene ukupne kupovnine od 16.233 eura, u posjed predan suvlasnički dio zgrade u varaždinskoj Ulici Augusta Šenoe – prodajni prostor i sanitarni čvor u podrumu ukupne površine od 18,5 četvornih metara i to, kako se ističe, kao posebni dio neodvojivo povezan sa suvlasništvom cijele nekretnine.

Javna dražba za tu nekretninu bila je održana u svibnju, a osim ponude Reformista, bilo je i drugih valjanih, ali nižih ponuda. No, ponuda Čačićeve stranke je bila najviša ''te su time ispunjene pretpostavke da mu se nekretnina dosudi'', navodi se sudskom rješenju.

Trgovački sud u Varaždinu otvorio je stečajni postupak nad Coningom d. d., bivšom tvrtkom Radimira Čačića, sredinom 2018. U propisanom roku bilo je zaprimljeno oko 150 prijava tražbina vjerovnika, ukupan iznos prijavljenih tražbina iznosio je nešto više od 330 milijun kuna, a priznato je oko 120 milijuna. Prema pisanju medija, ukupne obveze tvrtke prilikom otvaranja stečaja iznosile su oko 367 milijuna kuna..

Reformisti su hrvatska parlamentarna stranka upisana u Registar političkih stranaka 2014., predsjednik i zastupnik joj je Radimir Čačić, a potpredsjednica Natalija Martinčević, zastupnica u trenutačnom sazivu Hrvatskog sabora.