veliko priznanje

Žigman izabran za člana Povjerenstva za posredovanje EIOPA-e

21.01.2019 u 10:34

Bionic
Reading

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) Ante Žigman izabran je za člana Povjerenstva za posredovanje (engl. Mediation Panel) Europskog nadzornog tijela za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (engl. European Insurance and Occupational Pensions Authority - EIOPA) - objavljeno je iz EIOPA-e

EIOPA je neovisno tijelo Europske unije (EU) i dio Europskog sustava financijskih nadzornih tijela (engl. European system of financial supervision - ESFS) čija je zadaća doprinositi stabilnosti financijskog sustava EU-a kroz osiguranje integriteta, transparentnosti, učinkovitosti i urednog djelovanja financijskih tržišta te kroz povećanje zaštite osiguranika, članova mirovinskih programa i korisnika mirovina.

Uloga EIOPA-inog Povjerenstva za posredovanje je da na nepristran način posreduje u rješavanju sporova između nacionalnih nadležnih tijela.

„Vjerujem da je ovo imenovanje veliko priznanje ne samo HANFA-i, nego i Hrvatskoj koja je prepoznata kao ravnopravan i stručan partner na europskoj razini koji može kvalitetno doprinijeti ostvarivanju učinkovitog i nepristranog posredovanja između nacionalnih nadležnih tijela, a što je ključno za provedbu kvalitetnih zajedničkih regulatornih i nadzornih standarda i praksi na razini EU-a.“ - naglasio je tim povodom Žigman.

Povjerenstvo za posredovanje čine: predsjednik EIOPA-e koji je ujedno i predsjednik Povjerenstva, dva člana te četiri zamjenika. Članove povjerenstva i njihove zamjenike imenuje Odbor nadzornih tijela EIOPA-e na rok od dvije godine, s mogućnošću jednog reizbora.