ČOVIĆ NAJAVIO

ZG holding reže troškove osoblja za 10 posto

  • Autor: Z. Korda
  • Zadnja izmjena 12.07.2010 16:33
  • Objavljeno 12.07.2010 u 15:29
Direktor Zagrebačkog holdinga Ivo Čović

Direktor Zagrebačkog holdinga Ivo Čović

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Neja Markičević

'Kratkoročni kredit od 280 milijuna kuna namijenjen je prvenstveno realizaciji planiranih investicija', rekao je predsjednik Zagrebačkog holdinga Ivo Čović, opovrgavajući medijske napise da se Holding zadužuje za isplatu plaća

Čović je u obraćanju novinarima pojasnio da je Holding bio prisiljen ići na kratkoročno zaduženje, iako je za financiranje investicija planirano dugoročno zaduživanje. 'Zagrebački holding već devet mjeseci ima problem s funkcioniranjem organa društva. Zato smo morali uzeti kratkoročni kredit, dok čekamo suglasnost Gradske skupštine za dugoročno zaduženje', naglasio je Čović, dodajući da je Holding napravio minimalni plan investicija, koji se sastoji od završetka započetih radova i malog broja novih investicija.

Sredstvima novog kredita financirat će se, između ostaloga, i završetak gradnje stambenog naselja u Sopnici. 'Očekujemo da ćemo prodajom tih stanova doći do sredstava za povrat kredita', rekao je Čović.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga ponovio je da plaće u Holdingu nisu upitne te da se potrebna sredstva (između 135 i 140 milijuna kuna) za njihovu isplatu bez problema osiguravaju iz redovnog poslovanja.

U sklopu mjera štednje Holding će iduće godine smanjiti troškove osoblja 10 posto, što će se dijelom postići smanjenjem broja zaposlenih, a dijelom rezanjem njihovih prava. 'Radnici Zagrebačkog holdinga imaju uvjete koji su vjerojatno najbolji u državi', rekao je Čović, najavljujući kresanje stečenih prava.

Čović se nije želio upuštati u polemiku sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, koji je danas izjavio da se u Holdingu ponašaju poput pijanog milijardera. 'Takav način komunikacije nije primjeren', pomirljivo je rekao Čović, poručujući da probleme treba rješavati u dogovoru s Gradom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi