Aduro ideja

Zagrebačka tvrtka osmislila pametnu bravu za male iznamljivače

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 02.12.2019 14:10
  • Objavljeno 02.12.2019 u 14:10
Nenad Raca, vlasnik tvrtke Aduro ideje

Nenad Raca, vlasnik tvrtke Aduro ideje

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Svjetskom trendu 'opamećivanja' svakodnevnih proizvoda priključila se i tvrtka Aduro ideja iz Zagreba koja je osmislila i konstruirala proizvod koji omogućuje otvaranje vrata putem pametnog telefona

Tvrtka Aduro ideja d.o.o. iz Zagreba zadnjih godina je radila na različitim IoT projektima, a prvi koji predstavlja na tržištu je NFC SmartLock (pametna brava).

Proizvod je namijenjen malim iznajmljivačima kako bi omogućili gostima otvaranje vrata slanjem digitalnog ključa. Na taj način je proces pojednostavljen, kako za iznajmljivača tako i za gosta. Digitalni ključ gostu se daje na određeno vrijeme (ovisno o datumu dolaska/odlaska gosta), tako da se nakon njegovog isteka automatski ukida mogućnost za otvaranja vrata. Osim iznajmljivačima proizvod je namijenjen i privatnim korisnicima koji žele omogućiti otključavanje i zaključavanje svojih vrata mobilnih telefonom.

Proizvod se instalira, u roku od nekoliko minuta, direktno na postojeći cilindar na vratima, povezuje na WIFI mrežu u objektu te zatim omogućava otključavanje i zaključavanje putem mobilnog telefona.

Nakon inicijalnog proizvoda koji je predstavljen najavljen je i set dodatnih proizvoda koji će nadopunjavati bravu dodatnim funkcijama. Prva nadogradnja bit će pametno zvono koje će vam omogućavati da, iako niste u kući ili stanu, znate da vam netko zvoni na vratima slanjem zvučne i slikovne komunikacije te će sama brava biti nadograđena i mogućnošću otvaranja putem bežične tipkovnice. Kao zadnja funkcionalnost planirana je i mogućnost otvaranja prepoznavanjem lica.

Projekt komercijalizacije poslovnog rješenja “NFC SmartLock” financiran je u sklopu poziva “Komercijalizacija inovacija u poduzetništvu” sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova, a u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020."

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Aduro ideje

Tvrtka Aduro ideja d.o.o. je osnovana 2007. godini u Zagrebu, Hrvatska. Početni fokus je bio temeljen na razvoju softvera za telekom operatere. Područje stručnosti temeljeno je u razvoju integracijskih sučelja, obrade velikih količina podataka i analizu, automatizaciju procesa, prodajni sustava za telekom i generalno razvoj poslovnih softverskih rješenja.

Tvrtka zapošljava visokokvalificirane i motivirane ljude koji su u razvoju softverskih rješenja za naše klijente u Hrvatskoj, Estoniji, Latviji, Litvi, Novom Zelandu, Sjedinjenim Američkim Državama, Danskoj.

Ugledni europski časopis za tehnologiju CIO Applications Europe tvrtku Aduro ideja d.o.o. uvrstio je među "Top 10 Telecom Solution Providers in Europe 2019" koji predvode sljedeću generaciju tehnoloških lidera s najvećim utjecajem na razvoj telekomunikacijske industrije. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!