J&T U PRVIH ŠEST MJESECI

Vlasnici Vabe zaradili 288 milijuna kuna

24.08.2015 u 11:45

Bionic
Reading

Češka J&T banka, vlasnica VABA banke je u prvom polugodištu 2015. godine ostvarila neto dobit od 288 milijuna kuna (11 posto više nego lani), dok je bilančna suma banke s 30.6.2015. godine povećana je na 40,8 milijardi kuna što predstavlja rast od 17 posto

Povećanje bilančne sume najvećim je dijelom rezultat povećanja depozita klijenata koji su dosegli 32 milijarde kuna, odnosno porasli su za 19 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Banka je zadržala stabilnost i nastavila rast depozita s više od 60 posto portfelja depozita koji obuhvaća depozite s rokom dospijeća dužim od godine dana. Broj odobrenih kredita također je porastao za devet posto u odnosu na godinu ranije, te su iznosili 20 milijardi kuna.

'Povoljni rezultati rezultat su povećanog interesa klijenata za investicijske mogućnosti. U prvoj polovici godine uspješno smo lansirali više obveznica kompanije CPI – Czech Property Investment a.s., zatim tvrtki Dairewa i EPH što je ponovno potvrdilo zanimanje investitora u povećanje vrijednosti njihovih raspoloživih sredstava. Ponuda investicijskih proizvoda također je doprinijela i rastu od 25 posto neto prihoda od provizija i kamata', izjavio je Štěpán Ašer, član Uprave J&T banke, komentirajući poslovne rezultate banke.

Krajem lipnja 2015, kapital J&T Banke iznosio je nešto više od četiri milijarde kuna. Kapitalna adekvatnost iznosila je 11,84 posto na konsolidiranoj osnovi.