AFERA PODRAVKA

Vitković krunski svjedok protiv Polančeca?

Miroslav Vitković Podravka

Miroslav Vitković Podravka

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Miroslav Vitković, lokalni dužnosnik HSS-a i zamjenik predsjednika uprave Podravke, svjedočio je Uskoku protiv Damira Polančeca u aferi Podravka

Prema pisanju Nacionala, odluka o produljenju pritvora za bivše čelnike Podravke i ostale uhićene u toj aferi najviše se zasniva na Vitkovićevu svjedočenju. Vitković je ispričao istražiteljima Uskoka da je glavni organizator svih sumnjivih aktivnosti u Podravci Damir Polančec, donedavni potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva. Vitković i Polančec nekoć su bili vrlo bliski, a veže ih i kumstvo.

U iskazu Uskoku Vitković je rekao da je Polančec bio glavni koordinator transakcije koja je u svojoj završnoj fazi trebala dovesti Podravku u vlasništvo nekolicine menadžera u toj tvrtki. Ispričao je Uskoku da se bez Polančecova znanja pritvoreni menadžeri nisu upuštali niti u jednu spornu radnju.

Vitković je u dijelu svog iskaza spomenuo i Friščića, kazavši da ga je o spornim radnjama informirao, što može otvoriti sumnju da je i Vitković bio upoznat s tim radnjama. Navodno su to iskoristili odvjetnici pritvorenih menadžera, kako bi postavili pitanje zašto Vitković nije o tim spornim radnjama informirao nadzorni odbor Podravke, umjesto stranačkog šefa Friščića.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi