NEKADAŠNJA ČLANICA FIMA GRUPE

Vaba banka otpušta tridestak zaposlenika

26.09.2012 u 10:12

Bionic
Reading

Uprava Vaba banke d.d. Varaždin, uz nastavak rada na procesu dokapitalizacije, ovih je dana u sklopu procesa poboljšanja efikasnosti i optimalizacije troškova donijela i odluku o izradi Programa zbrinjavanja viška zaposlenika s ciljem prilagođavanja tržišnim uvjetima i aktualnom makroekonomskom okruženju

'Program zbrinjavanja viška zaposlenika dio je procesa danas neophodne prilagodbe aktualnim tržišnim uvjetima i stanju u gospodarstvu Hrvatske i regije, a koji nije zaobišao ni bankarski sektor. Tim programima, uz proaktivan i stalan rad na razvoju poslovanja, želja je Vaba banke klijentima i nadalje osigurati visoko kvalitetnu uslugu te konkurentnost koje od nje s pravom i očekuju', poručili su iz Vaba banke povodom smanjivanja broja zaposlenika.

Program zbrinjavanja, kojim će do kraja godine biti obuhvaćeno do 15 posto zaposlenika, bit će izrađen i proveden u skladu sa svim zakonskim odredbama da bi se zaposlenicima osiguralo ostvarivanje svih njihovih prava, uključujući i isplatu otpremnine.

'Vaba d.d. banka se tijekom proteklih godina pozicionirala kao vodeća banka sjeverozapadne Hrvatske, kao komunalna banka koja kontinuirano prati i brine za potrebe zajednice u kojoj posluje, kao inovativna i banka koja svojim klijentima, fizičkim i pravnim osobama, pruža očekivane vrijednosti i financijske usluge', stoji u priopćenju.