bio na čelu upravnog vijeća

Dobrović podnio neopozivu ostavku u Hrvatskim vodama i opleo po Vladi

08.09.2017 u 10:23

Bionic
Reading

Bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović, a do sada i predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskih voda, uputio je hrvatskoj Vladi neopozivu ostavku na to mjesto. Na svojem blogu 'Biram dobro' je napisao kako je funkcioniranje Upravnog vijeća uvjet bez kojega se ne može

Dobrović je napisao kako je kao 'stručnjak za inženjerstvo voda' radom u Vijeću nastojao dati konkretan doprinos radu Hrvatskih voda, a kao političar je vjerovao da će 'zajednički cilj bolje Hrvatske prevladati'.

'Nadam se da će moj čin ubrzati dogovore unutar vladajuće stranke i potaknuti odgovorne da u kratkom vremenu osiguraju normalan rad Upravnog vijeća Hrvatskih voda', napisao je na svojem blogu Dobrović.

Objašnjavajući, Dobrović piše kako kao još aktualni predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskih voda iz 'prve ruke' svjedoči nerazmjeru javnog i parcijalnog interesa usađenog 'nažalost u funkcionalne mehanizme svake stranke'. Napominje kako su institucije opterećene političkim pritiscima zbog čega dolazi do narušavanja sklada i funkcionalnosti. Piše kako više od pet mjeseci nije bilo sjednice Upravnog vijeća koje broji sedam članova od čega šest imenuje i razrješuje Vlada RH na prijedlog resornog ministra.

'Naime, nije tajna da u vladajućoj stranci već mjesecima raspredaju koja će frakcija stranke najbolje braniti 'javne interese' i zamijeniti sada politički nepodobne članove Upravnog vijeća Hrvatskih voda. Uzme li se u obzir da i novi partneri u Vladi ne žele stajati po strani, razotkriva se neuspješnost političkog dogovora oko upravljanja ovom moćnom i financijski izdašnom javnom ustanovom', piše između ostalog bloger Dobrović te se u nastavku pita 'tko su članovi Upravnog vijeća'.

'Odgovor je neobičan – isti oni koji su bili i u prošlom sazivu Vlade, bez promjena nakon smjene MOST-ovih ministara', dodaje on.