VRIJEME ISTJEČE…

Upravu Podravke bira Trgovački sud?!

  • Autor: O. I. Novokmet
  • Zadnja izmjena 27.05.2010 09:36
  • Objavljeno 27.05.2010 u 09:12
Podravka tvornica Vegeta

Podravka tvornica Vegeta

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Tri dana prije isteka mandata aktualnoj upravi Podravke, još nije poznato tko će voditi koprivničku kompaniju. Sjednica Nadzornog odbora na kojoj je trebao biti predložen sastav nove uprave odgađana je nekoliko puta, tako da postoji mogućnost da Trgovački sud u Bjelovaru postavi upravu, što je zakonska obveza ako to do 31. svibnja ne izabere NO

Iako vrijeme curi, za očekivati je da će Nadzorni odbor u posljednji čas, nakon konzultacija s premijerkom, odabrati novu upravu. Sjednica Nadzornog odbora odgađana je, jer se dvije ključne dioničarske skupine - država i mirovinski fondovi - ne mogu dogovoriti oko toga tko bi trebao voditi Podravku. U postizanju kompromisa između dviju struja, 'političke' i 'biznis', trebala bi posredovati politika, odnosno premijerka Jadranka Kosor

Jedini poznati kandidat aktualni je predsjednik uprave Miroslav Vitković koji uživa povjerenje HSS-a, i koji je poslao polovicom svibnja članovima NO dopis u kojemu je predložio da njegov tim, iza kojeg je uspješan prvi kvartal Podravke, nastavi svoj mandat.

U međuvremenu se pojavio prijedlog mirovinskih fondova da se uprava bira javnim natječajem, da bi se maknula od politike, no on nije pokrenut na vrijeme, pa bi sada ova struja navodno bila zadovoljna ako uspiju smijeniti HSS-ovca Vitkovića i izabrati člana uprave za financije.

Na Vitkovićev prijedlog da mu se produlji mandat, članovi NO nisu se očitovali. U medijima se pojavila informacija da bi ga mogao naslijediti Željko Perić, premijerkin savjetnik koji je poručio da ga Podravka ne zanima dok politika u tvrtki ima velik značaj. Apsurdno je to da je odluka o poslovanju kompanije u kojoj država ima manjinski udio u rukama premijerke, koja bi trebala biti arbitar između dviju nepomirljivih struja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi