OTKLONJENA PREPREKA

United Group prodao Totalnu Televiziju, otvoren put za preuzimanje Nove TV

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 12.01.2018 21:02
  • Objavljeno 12.01.2018 u 20:58
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot

United Group B.V., vodeći operater kabelske i Pay TV mreže u jugoistočnoj Europi, najavio je u petak likvidaciju svojih sporednih djelatnosti u Hrvatskoj

Riječ je o prodaji stopostotnog udjela u tvrtki Total TV BV, nizozemskoj tvrtki vlasnici Totalne Televizije d.o.o., tvrtki V-Investment Holdings B.V., poslovnom subjektu u vlasništvu i pod kontrolom Lyubomira Mincheva, poznatog poduzetnika u regiji i vlasnika multinacionalne grupacije Telelink Group, navodi se u priopćenju.

Ovom transakcijom United Group se u potpunosti povlači s hrvatskog tržišta distribucije Pay TV usluga, što će, kako procjenjuje, omogućiti veći upravljački fokus na raspodjelu kapitalnih resursa za njegove osnovne djelatnosti.

Upravni odbor United Groupa zadovoljan je uvjetima ove transakcije i vjeruje da tvrtku i pretplatnike ostavlja u sposobnim rukama.

United Group je u okviru ove transakcije pristao pružiti potpunu tehničku potporu tvrtki Totalna Televizija d.o.o tijekom 12-mjesečnog tranzicijskog razdoblja kako bi se omogućio što lakši prijenos vlasništva i osigurala najviša razina kvalitete usluge za krajnje korisnike, stoji na kraju priopćenja.

  • +3

Nova TV - božićni program

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo Nova TV

Prodajom Total TV-a uklonjena je formalna prepreka za preuzimanje Nove TV od strane United Grupe, telekomunikacijske i medijske grupe u vlasništvu američke investicijske kompanije KKR i EBRD-a. 

Podsjetimo, sredinom studenog Vijeće za elektroničke medije donijelo je jednoglasnu odluku da ne postoje zakonski uvjeti za stjecanje sto posto dionica društva Nova TV d.d. zbog nedopuštenosti koncentracije u smislu Zakona o elektroničkim medijima.

United Group u srpnju je objavila kako će od Central European Media Enterprises (CME) putem tvrtke tvrtki Slovenia Broadband preuzeti slovenski i hrvatski medijski portfelj, koji uključuje Novu TV za 230 milijuna eura.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!