medijska industrija

Amerikanci pojasnili kakav im je plan s Novom TV

12.10.2017 u 12:45

Bionic
Reading

Američki KKR, vodeća investicijska tvrtka i vlasnik telekomunikacijske i medijske grupe United Group najavili su sporazum o preuzimanju hrvatskog medijskog portfelja u vlasništvu CME (NASDAQ: CETV) uz podršku Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD)

KKR, u čijem je vlasništvu United Group, potvrdio je svoju namjeru o zadržavanju i razvoju Nove TV kao zasebne hrvatske kompanije kojom se zasebno upravlja te izgradnju i širenje lokalnih produkcijskih kapaciteta kao i povećanje ulaganja u vlastite sadržaje u Hrvatskoj, priopćili su iz KKR-a.

'Medijska industrija prolazi kroz značajnu transformaciju na globalnoj razini i Hrvatska nije imuna na takve trendove. To je potaknuto promjenama navikama potrošača što uključuje gledanje na zahtjev, OTT i sadržaje koje generiraju sami korisnici. Od ovih usluga očekuje se da su sveprisutne, dostupne svugdje i na bilo kojem uređaju. Ovakav razvoj i niži troškovi distribucije putem OTT modela stvorili su mnoštvo novih, moćnih i globalnih igrača u industriji. Digitalna transformacija televizijske industrije danas je hrvatska realnost s obzirom na rasprostranjenost brzih širokopojasnih 4G/LTE mobilnih mreža i široke rasprostranjenosti baratanja engleskim jezikom kod stanovništva', rekao je Jean-Pierre Saad, direktor KKR-a i član Uprave United Group-a.

Dodao je da kako bi se natjecali s globalnim platformama lokani TV operateri moraju pojačati ulaganje u vlastite sadržaje koje će morati prilagođavati međunarodnim standardima kvalitete.

'Veselimo se izgradnji i širenju lokalnih produkcijskih kapaciteta Nove TV i povećanju ulaganja u vlastiti sadržaj', istaknuo je on.

KKR ima bogatu povijest podrške medijskim i telekomunikacijskim tvrtkama kojima je omogućio daljnji nastavak rasta u današnjem digitalnom ekosistemu. Do sada su uložili preko osam milijardi dolara u telekomunikacije, medije i digitalni sektor na globalnoj razini, a specijalist je u podršci rasta tvrtki i razvoju poslovanja u digitalnom dobu.

Od 1996. KKR je investirao u 58 kompanija iz različitih sektora u Europi. Do kraja ovog ožujka uložio je više od 20 milijardi dolara dugoročno uloženog kapitala.Od 2006. do 2014. godine, KKR je bio vodeći investitor u Njemačkoj iza TV kuće ProSiebenSat 1 gdje je podržavao razvoj tvrtke u vodeću TV kompaniju u segmentu televizija otvorena signala, uključujući i razvoj i djelovanje njihove Digital Entertainment platforme, Digital Ventures & Commerce platforme te prateće poslovne jedinice koja pokriva glazbu, zabavu i umjetnički program.

KKR je vlasnički udjel u United Group-u stekao prvenstveno kroz svoj treći europski fond.