VEDRAN MIOVIĆ

Ulagač u dubrovački parking: 'Usklađeni smo sa svim zahtjevima, projekt je u finalnoj fazi'

26.06.2023 u 18:37

Bionic
Reading

Vedran Miović, investitor u projekt parkinga i suvlasnik zemljišta na Ilijinoj Glavici u Dubrovniku oglasio za tportal povodom teksta pod naslovom 'Na mjestu šume u centru Dubrovnika ubrzano niče parkiralište. Nešto je tu sumnjivo'.

Miović nam uvodno kaže da na zemljištu na Ilijinoj glavici grad Dubrovnik krajem '80-tih i početkom '90-tih godina prošlog stoljeća projektirao i predvidio izgradnju parkinga:

'Projekt je bio dovršen i grad je već pokrenuo gradnju parkinga na našem zemljištu, sve je već bilo spremno za asfaltiranje te se koristio za parkiranje osobnih vozila i kamiona. Taj gradski projekt i danas postoji te ga se može naći u gradskom Uredu za promet, dakle mi uređujemo postojeći parking'.

Miović, koji je izradio glavni projekt za parking na kojem se ovih dana radi, za tportal kaže da je projekt u završnoj fazi i čeka još samo nekoliko finalnih potvrda koje kroz otvorenu konferenciju koja traje, imaju potvrditi javnoupravna tijela.

'Nekoliko potvrda već je prikupljeno, usklađeni smo sa svim zahtjevima. Mi radimo jednostavne građevinske radove kod kojih ne treba građevinska dozvola, dok za sve ostale radove koji se izvode glavni projekt nije niti potreban

Sve moguće procedure i smjernice se poštuju. Mi smo krenuli s pripremnim radovima i čišćenjem terena, prijavljeno je i gradilište potpornih zidova, te postoji i tabla koja obavještava o radovima na gradilištu, pojašnjava nam Miović.

Što se tiče uklanjanja zelenila, Miović naglašava da je rađena valorizacija postojećeg stanja zelenila koja govori da je na gotovo cijeloj parceli dominantna štetna i invazivna biljka pajasen i koja se mora ukloniti i čije uklanjanja u cijeloj Hrvatskoj zahtjeva i pomaže Europska Unija.

Parking u Miović šumi u Dubrovniku Izvor: tportal.hr / Autor: snimio čitatelj

'Na parceli je ostavljeno rubno zelenilo kao i stabla, a kako se radi o građevinskoj čestici, ona je zadnji puta očišćena 2000. godine te na njoj nema nikakve vrijedne vegetacije ili stabala', kaže nam Miović i zaključuje:

'Na parceli je projektom planiran dovoljan postotak zelenila sukladno Generalnom urbanističkom planu. Po pitanju pripremnih zemljanih radova, prati se konfiguracija terena i tu nema nikakvih većih odstupanja'.