NEOČEKIVANI OBRAT

Uhićeni podravkaši nisu opozvani, Uprava se širi

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 24.10.2009 12:46
  • Objavljeno 23.10.2009 u 18:38
PODRAVKA ZGRADA

PODRAVKA ZGRADA

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Cropix

Na danas održanoj sjednici Nadzornog odbora Podravke donijeta je odluka o proširenju Uprave s dosadašnjih pet na sedam članova. Uz postojeće, koji nisu opozvani unatoč uhićenju - Zdravka Šestaka, Sašu Romca i Josipa Pavlovića - za nove članove Uprave Podravke imenovani su Lidija Kljajić, dosadašnja direktorica Kontrolinga, te Krunoslav Bešvir, dosadašnji direktor Poslovnog programa Hrana

KOPRIVNICA - Nadzorni odbor također je imenovao, sukladno Zakonu o trgovačkim društvima, Branka Vuljaka, člana Nadzornog odbora, za zamjenika člana Uprave. Ovo imenovanje Nadzorni odbor donio je na rok od 30 dana, upravo onoliko koliko će uhićeni provesti u pritvoru, te je tom odlukom njegov mandat u Nadzornom odboru stavljen u stanje mirovanja. Mjesto predsjednika Uprave Podravke tako još uvijek službeno ostaje neispunjeno.

Osim toga, Nadzorni odbor donio je odluku o postavljanju internog revizora Nadzornog odbora Podravke.

Na troipolsatnoj sjednici donesena je i odluka kojom je Uprava Podravke zadužena da u najkraćem mogućem vremenu pripremi Skupštinu Društva, a donesen je i 'čitav niz mjera kojima se poboljšava postojeća praksa korporativnog upravljanja Podravkom i nastavak nesmetanog funkcioniranja rada Društva'.

Uz zaključak da će se naredna sjednica Nadzornog odbora Podravke održati u iduća dva tjedna, Nadzorni odbor je posebno konstatirao da sve svoje odluke donosi prvenstveno u interesu Društva, svih dioničara kao i svih drugih zainteresiranih strana.

Šturo priopćenje novinarima je podijelio novi glasnogovornik NO Vedran Šimunović, uz ispriku što su i ovaj put ostali bez izjava i mogućnosti postavljanja pitanja.

Podsjetimo, Nadzorni odbor ovlastio je u srijedu zamjenika predsjednika Uprave Miroslava Vitkovića i člana Uprave Marina Pucara za operativno upravljanje kompanijom 48 sati, dok se ne dobiju rezultati policijske istrage. Tri od pet članova Uprave Podravke nakon uhićenja zadržani su u jednomjesečnom istražnom zatvoru zbog afere o navodnom preuzimanju dionica kompanije. U pitanju su predsjednik Uprave Zdravko Šestak te članovi Uprave Josip Pavlović i Saša Romac

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi