NJEMAČKI LANAC

U Zadru otvoren Bauhaus

30.08.2013 u 11:47

Bionic
Reading

U Zadru je u četvrtak otvoren trgovački centra Bauhaus u Zadru, čiji izvođač radova je bio varaždinska tvrtka Zagorje-Tehnobeton d.d.

'Izgradnja novootvorenog TC Bauhaus Zadar koji se prostire na 16.000 m2 sa zemljištem i robom ukupne je vrijednosti 20 mil. eura u kojem je zaposleno 100-tinjak ljudi od ukupno 550 koliko ih zapošljava Bauhaus Hrvatska. U planu nam je otvorenje još dva nova Bauhaus centra u Hrvatskoj, a s izvođačem radova Zagorje - Tehnobeton jako smo zadovoljni, svi radovi su izvršeni kvalitetno i u roku te je naravno moguća daljnja suradnja na budućim projektima', istaknula je direktorica Bauhausa za Hrvatsku Đurđa Hađur.

'Izuzetno smo zadovoljni s ovim dovršenim projektom, suradnjom na svim razinama počevši od projektanata, nadzora i samog investitora, a konačni rezultat je završetak ovog projekta i prije ugovorenog roka. Ovo je naš drugi uspješno odrađeni projekt Bauhausa jer smo prvi radili u Zagrebu na Žitnjaku, te se i dalje nadamo uspješnoj suradnji s investitorom. Trenutno radimo na projektu POS Klara u Zagrebu gdje su radovi u tijeku, te nekoliko novih. Naš prioritet u daljnjem razvoju je i daljnji izlazak na strana tržišta EU Mađarske, Slovenije, Austrije i Srbije', rekao je član Uprave Zagorje- Tehnobeton d.d. Stjepan Gluhaković

'Objekt je izgrađen na specifičnoj lokaciji na mjestu starog kamenoloma u roku od 6 mjeseci gdje smo upotrebljavali specifične tehnologije prilikom izvođenja temeljenja objekta. Izvedeni su armirano betonski piloti prosječne dubine 15 metara s injektiranjem u stijenu od 3 metara, a nakon toga je izvedena temeljna AB konstrukcija od monolitnih traka od 3 kilometra na koju je oslonjena AB montažna konstrukcija. Objekt se sastoji od glavne prodajne hale veličine 8.000 m2, vrtne oaze od 3.500 m2 te Drive In prodajnog prostora od 3.000 m2 koje je specifičan po tome što se ulazi s vozilom koje se na izlasku skenira te nije potrebno izlaziti uopće iz vozila prilikom plaćanja robe,' pojasnio je voditelj projekta Ivan Franc.

Nakon otvaranja zadarske trgovine, Bauhaus u Hrvatskoj ima pet poslovnica, u Splitu, Bakru i dvije u Zagrebu.