NOVI GLASNOGOVORNIK HEP-A:

'U HGK-u sam bio HDZ-ovac, a sad misle da sam HNS-ovac'

10.12.2014 u 10:11

Bionic
Reading

PR-stručnjak Ivica Žigić nedavno je imenovan za novog direktora Sektora marketinga i korporativnih komunikacija u HEP-u. Žigiću je to nakon Croatia osiguranja drugi angažman u nekoj od državnih tvrtaka, s tim da je prije HEP-a šest mjeseci proveo u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK)

HEP je pri raspodjeli sektora između članica vladajuće koalicije došao u ruke HNS-a. Na rukovodećim pozicijama su mnogi narodnjaci, a prije trenutačnog nestranačkog predsjednika Uprave Perice Jukića na čelu tvrtke su se izmijenjala dva HNS-ovca - Zlatko Koračević i Tomislav Šerić

Zbog toga ne čude priče u kuloarima kako je i Žigić došao po toj liniji, ali on to odlučno demantira.


'Nisam član nijedne stranke i ne namjeravam biti član nijedne stranke. Kada sam došao u HGK, pitali su me jesam li član HDZ-a. Sada me pitaju jesam li član HNS-a. Na svim radnim mjestima i u tvrtkama u državnom vlasništvu kao i privatnim zaposlen sam zbog svog iskustva i reputacije u području korporativnih komunikacija i menadžmenta', ističe Žigić.

Njegovu stručnost dokazuje, nabrojio je, certifikat Chartered Institute for Public Relations, instituta pri Britanskoj kraljevskoj akademiji te činjenica da je u jednom mandatu bio član nadzornog odbora Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Uz to je i predavač na visokoj poslovnoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays u Zagrebu.

Karijeru u PR-u Žigić, inače po fakultetskoj diplomi profesor geografije, započeo je u tvrtkama Gis Data i Profil International

Nakon toga je 2005. prešao u Croatia osiguranje gdje ga je povukao njegov dobar prijatelj Hrvoje Vojković. S njim je Žigić često putovao po azijskim zemljama, a jedno vrijeme je čak živio u šefovom stanu kao podstanar.

Vojković je smijenjen u veljači 2010., a Žigić se u Croatia osiguranju zadržao još pola godine. da bi zatim prešao u Upravu Profila gdje je radio do kraja 2013. godine.

HDZ-ovac Luka Burilović, dva mjeseca nakon što je izabran za predsjednika HGK-a, sredinom ove godine je kao stručnjaka za komunikaciju angažiro je Žigića. U Komori se zadržao šest mjeseci, da bi zatim prešao u HEP.

Inače, prije PR karijere Žigić je radio kao novinar. Pisao je za Jutarnji list, tportal.hr, a bio je urednik na Net.hr-u i TV Mreži. Radeći za Globus slao je reportaže iz Afganistana, Irana, Jordana, Kambodže i Kine.