RAZVOJ NOVIH TEHNOLOGIJA

Tomašković: Ove godine zaposlit ćemo više od 100 stručnjaka

17.02.2015 u 20:42

Bionic
Reading

Predsjednik Uprave Hrvatskog telekoma (HT) Davor Tomašković najavio je da će naš najveći telekom operater ove godine zaposliti više od 100 inženjera i stručnjaka za nove tehnologije

Gostujući u HTV-ovoj emisiji Poslovna zona, Tomašković je istaknuo da će HT unatoč nepovoljnom poslovnom okruženju učiniti sve da se ne zaustavi tehnološki napredak u Hrvatskoj.

'Isplatit ćemo manju dividendu nego prošle godine. Ona reflektira našu potrebu da snažno investiramo u 2015. Ove godine HT će investirati 1,35 milijardi kuna, što je 25 posto više nego u 2014. Većina će otići na unapređenje mreže, i mobilne i fiksne', rekao je Tomašković.


HT će nastaviti proces transformacije, u sklopu koje je lani za trećinu smanjen broj menadžerskih mjesta.

'Učinili smo organizaciju puno bržom i orijentiranijom korisniku. Zaustavili smo pad prihoda koji je lani iznosio svega 1,9 posto. Ponosni smo na sve što smo učinili u 2014', istaknuo je Tomašković.

Prošle godine telekomunikacijskom sektoru je nenajavljeno uveden novi namet koji će industriju ukupno koštati 330 milijuna kuna, od čega će samo HT platiti 140 milijuna kuna

'Problematika nameta je nestabilnost okruženja u kojem posluju kompanije. To se u Hrvatskoj često mijenja i pri tome se ponekad vodi računa o kratkoročnim potrebama, a zanemaruje se dugoročna poruka koja se šalje investitorima. Naravno da to negativno utječe na investicije', rekao je Tomašković.