BORBA ZA OPATIJSKE TRGOVINE

Todorić pobijedio Gavrilovića u filmskom nadmetanju

28.04.2010 u 10:23

Bionic
Reading

Pri licitiranju za nekoliko trgovina opatijske tvrtke u stečaju neumornim podizanjem cijene odmjerili su snage Todorić i Gavrilović. Pobijedio je financijski moćniji Todorić ponuđenom cijenom četiri puta višom od početne. Iz Konzuma objašnjavaju da su toliko ponudili 'zbog radnika'

'Ruke su se dizale u zrak i svaki put je cijena išla gore za 400.000 kuna. Nitko nije htio popustiti, a vjerujem da je tu, osim interesa, bio upleten i osjećaj ponosa', opisao je stečajni upravitelj Dušan Crljenko atmosferu na nesvakidašnjoj dražbi koja se odvijala u ponedjeljak u Opatiji za 11 nekretnina tvrtke Trgovačko Opatija, za koje je Konzum na kraju platio astronomsku cijenu od 90 milijuna kuna.

U samo dva sata od početnih 20,4 milijuna kuna, Konzum Ivice Todorića, Dinova-Diona u vlasništvu Đure Gavrilovića i Trgovina Krk u vlasništvu Čakovačkih mlinova, čiji je najveći suvlasnik Stjepan Varga, nadmetanjem su 'napumpali' cijenu na 90 milijuna kuna.

Od dugogodišnjeg rivalstva Todorića i Gavrilovića, vlasnika dvaju prehrambenih divova i dvaju trgovačkih lanaca, profitiralo je društvo u stečaju Trgovačko Opatija, koje će novcem dobivenim od prodaje nekretnina vratiti oko 80 milijuna kuna dugova i dio kamata.

'Cijena jest previsoka, ali prodaja je bila dobro pripremljena. Da sam nekretnine prodavao pojedinačno, znam da bih za njih dobio manji iznos. Za nas je to jako dobro', kaže Crljenko, koji stečajni postupak planira okončati tijekom ove godine.