POTVRDA NAGODBE U AGROKORU

Todorić o odluci Visokog trgovačkog suda: Ovo je najveća pljačka u povijesti Hrvatske

26.10.2018 u 17:33

Bionic
Reading

Ivica Todorić komentirao je današnju odluku Visokog trgovačkog suda prema kojoj nagodba u Agrokoru postaje pravomoćna

'Donesena je odluka pod pritiskom politike i protiv je nacionalnih interesa RH. Proces je protuzakonit i kriminalan, siguran sam da će odgovorni biti privedeni pravdi', rekao je Todorić za N1.

  • +12
Ivica Todorić Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Bivši čelnik Agrokora odluku Visokog trgovačkog suda je ranije danas komentirao i na Twitteru.

'Nekako indikativan tajming, zar ne? Vjerujte mi ljudi da je ovo najveća pljačka u povijesti RH! Dugoročne posljedice ove kriminalne odluke će biti katastrofalne. Financijska MAFIJA je izumila političku korupciju i maskirana je lažima', napisao je Todorić na svom Twitteru.

Visoki trgovački sud u Zagrebu u petak je objavio rješenje kojim je odbio ili odbacio 87 žalbi Agrokorovih vjerovnika vezanih uz rješenje Trgovačkog suda s početka srpnja, a kojim je potvrđena nagodba vjerovnika u postupku izvanredne uprave nad Agrokorom.

Nakon odluke o pravomoćnosti nagodbe kreće proces njezine implementacije, s planiranim trajanjem od oko tri do četiri mjeseca.

  • +9
Fabris Peruško i Irena Weber Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Implementacijom vjerovničke nagodbe završava proces izvanredne uprave koji je započeo 10. travnja 2017., kada je Agrokor preuzeo Ante Ramljak, koji je kasnije dao ostavku zbog zamjerki na previsoke troškove savjetnika u posrnulom koncernu. Štafetu je preuzeo Peruško te njegova zamjenica Irena Weber, a novim vlasnicima predat će je ove jeseni.