KOMENTIRAO ANKETE

Grmoja: Bacam Plenkoviću rukavicu u lice i izazivam ga da raspiše izbore

26.10.2018 u 11:49

Bionic
Reading

Dan nakon što je potvrđeno da će Ivica Todorić biti izručen Hrvatskoj, komentar na press konferenciji u Saboru dao je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja

Grmoja od Todorića očekuje da dođe Hrvatsku i 'ostvari prijetnje koje je upućivao“.

'Očekujem da kaže kako je uspio ostvariti ovakav Agrokor, uz pomoć kojih ministara i guvernera HNB-a i da otvori 'crnu bilježnicu', što bi bio kraj ortačkog kapitalizma u Hrvatskoj', rekao je Grmoja, koji ipak smatra da Todorić to neće napraviti.

'Na istražnom povjerenstvu za Agrokor imali smo šokantno priznanje bivšeg guvernera HNB-a Željka Rohatinskog da ga je Todorić, zajedno s Tomislavom Karamarkom i Zdravkom Marićem, nagaovarao na politički angažman. To možda pokazuje da je Todorić imao utjecaj i na monetarnu politiku i na uvozni lobi', kazao je Grmoja.

Grmoja je prokomentirao i Crobarometar, istraživanje Nove TV, po kojemu svim strankama, osim HDZ-u, padaju rejtinzi. 'Mi znamo kamo idemo, što radimo i kako ljudi na to reagiraju. Ako su rejtinzi uistinu takvi, onda bacam Plenkoviću rukavicu u lice i izazivam ga da raspiše izbore. Plenković je novi Sanader kojem se tepa, ali koji će završiti isto kao i Sanader, barem u političkom smislu', rekao je Grmoja, podsjetivši pritom na riječi Mire Bulja koji je 2007. godine na Sinjskoj alci Sanaderu rekao:'I tebi će doći kraj'.

Osvrnuo se i na najavu sazivanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost promijeniti. 'Ne znam što će sjednica promijeniti. Vidim samo unutarstranačke borbe u HDZ-u, a najviše pate građani jer institucije ne rade. A što se sporog pravosuđa tiče, sustav kakav imamo sada je neodrživ i toj nepravdi jednom mora doći kraj', rekao je Grmoja.