TODORIĆ U AGROLAGUNI

'Tedeschijevo preuzimanje Droge nije nas osujetilo'

Ivica Todorić u Poreču

Ivica Todorić u Poreču

Izvor: tportal.hr / Autor: Konstanca Mitrović

Porečka Agrolaguna d.d., odnosno njezina istarska vinarija koja posluje u sklopu koncerna Agrokor, postala je danas 119. članica udruge vinogradara i vinara Istre, Vinistre. Pristupnicu udruzi u kušaoni Agrolagune u Poreču svečano su potpisali predsjednik Vinistre Ivica Matošević i predsjednik uprave Agrolagune Goran Kramarić. Potpisivanju pristupnice nazočili su i predsjednik Agrokora Ivica Todorić, predsjednik Nadzornog odbora Damir Kuštrak, istarski župan Ivan Jakovčić te brojni uzvanici

Agrolaguna trenutno pod nasadima vinove loze ima oko 520 hektara na vinogradarskom području Poreštine.

Kako je istaknuo Todorić, Agrokor kani u naredne dvije do tri godine investirati u istarske maslinike, vinograde te infrastrukturu 300 milijuna kuna. 'I ova velika kompanija snosi dio odgovornosti za razvoj te investicijama 'ponudu spojiti s gostima' odnosno proizvesti vrhunske proizvode koji će goste kad ih kušaju ponovno dovesti’, izjavio je. Agrokorovi vinogradi nalaze se danas na tri lokacije, u Baranji, Istri i Dalmaciji. 'Preko milijardu kuna kuna Agrokor je uložio u zadnje četiri godine u vinarstvo, a kanimo još uložiti oko pol milijarde. Prema tome, mislimo da će to biti velik doprinos razvoju vinarstva', kazao je Todorić, napomenuvši da su u koncernu ponosni što su dio kapitala uložili u Istru, ali da predstoji još dug put.

'Mi ćemo sve učiniti da izazove koje stavite pred nas ozbiljno razmotrimo. Nastojat ćemo da vam budemo support, iako su pred nama ozbiljne godine', kazao je Todorić vinarima udruženim u Vinistru, koji su i osobno angažirani u svemu što plasiraju na tržište.

'Moramo cijeniti svakoga tko zaposli i jednog čovjeka. Agrokor je nedavno zaposlio 1000 ljudi, ali mi smo došli kao velika kompanija pokloniti se ovim ljudima', kazao je Todorić, napomenuvši kako zajedništvo nije od danas, naime Agrolagunina vina su na Vinistri redovito osvajala brojne nagrade. Kako veli, Vinistra je bila pokretač i smjerokaz kako treba postupati s vinima i brendirati ih, a najavio je i da će se krenuti s brendiranjem Hrvatske kao vinske države.

S druge strane, Vinistra je pristupanjem Agrolagune dodatno ojačala ugled jedne od vodećih udruga vinogradara i vinara Hrvatske, a članstvo tvrtke u udruzi ima posebnu važnost u svjetlu intenziviranih izvoznih aktivnosti istarskih vinara i njihova predstavljanja na međunarodnom tržištu.

'Svijet biznisa je vrlo specifičan, a to znači svaki dan razmišljati kako naprijed, na koji način biti bolji, konkurentniji. Razumjeti gdje se Agrokor nalazi, o čemu razmišlja, koje komparativne prednosti ima je teško. Mi smo već dug niz godina u miljeu svjetskog biznisa. Nama se tjedno nude velike prilike na cijelom svjetskom tržištu. Imamo perfektnih projekata. Mi mislimo da bi Mercator s našom grupom predstavljao ponos kao kompanija iz ove regije i velik uspjeh, ali isto tako, ako ne bude realiziran, Agrokor ima i drugih velikih projekata, Agrokor ide dalje', kazao je odgovarajući na pitanje novinara o Mercatoru.

Upitan je li Tedeschijevo preuzimanje slovenskih kompanija na neki način osujetilo projekt s Mercatorom, jer su se možda u Sloveniji uplašili još jednog preuzimanja od strane hrvatske kompanije, Todorić se nasmiješio. 'Mislim da ne, da to ovaj put nije utjecalo', izjavio je za tportal.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi