farma topolik

Svježe mlijeko za ABC sir muze 6 robota na najvećoj farmi u ovom dijelu Europe

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 02.06.2020 11:05
  • Objavljeno 02.06.2020 u 11:05
Farma Topolik u Baranji

Farma Topolik u Baranji

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Belje

Prvi ABC svježi krem sir proizveden je u Belju 1980. godine u istoj Tvornici mliječnih proizvoda u kojoj se proizvodi i danas. Mlijeko za proizvodnju svakodnevno stiže s ukupno 5 farmi mliječnih krava u sastavu Belja

Jedna od tih farmi je Topolik, potpuno robotizirana na kojoj 500 krava muze 6 robota. Za mužnju jedne krave robotima je potrebno 6 do 7 minuta. Topolik je jedna od najvećih robotiziranih farmi u ovom dijelu Europe i predstavlja veliki iskorak u uzgoju mliječnih krava, priopćili su iz Uprave Belja.

Najveća farma Belja nalazi se na Mitrovcu i dio je poljoprivrednog kompleksa koji čine farma krava, bioplinska elektrana i staklenik za uzgoj rajčice. Sa svojih 2.000 krava Mitrovac je i jedna od najvećih farmi krava u regiji, a specifična je i po velikom rotor izmuzištu na kojem se 60 krava pomuze za svega 15 minuta.

Osnovno krmivo za ishranu svih krava u Belju je voluminoza koja se dobiva s oranica koje okružuju svaku farmu. Krave na farmama Belja prosječno dnevno daju oko 25 litara mlijeka ekstra kvalitete, što je na godišnjoj razini ukupno 35 milijuna litara mlijeka, opisuju u ovoj kompaniji.

Ekstra kvaliteta mlijeka povezana je upravo s ishranom krava domaćim krmivom i zbog nje je ABC sir poznat po svom okusu i teksturi koji se proizvodi, dodaju na Belju, jedinstvenim tehnološkim postupkom od pažljivo biranog i kontroliranog mlijeka s beljskih farmi te sadrži samo mlijeko, vrhnje i malo morske soli.

Proizvodnja ABC svježeg krem sira

Proizvodnja ABC svježeg krem sira

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Romulic & Stojcic

U proizvodnji se ne koriste nikakvi konzervansi i aditivi zbog čega je ABC sir omiljen među svim generacijama potrošača.

U 40 godina postojanja ABC sir je razvio bogatu paletu okusa (classic, vlasac, šunka, kulen, tuna, čili) i pakiranja od (20g, 50g, 100g, 200g, 500g, 1kg, 2,5kg i 5,5 kg). Tržišni je lider u segmentu mliječnih i sirnih namaza, a svojom kvalitetom i okusom inspiracija je, ne samo za sendviče svih vrsta, već i za brojna slatka i slana jela kojima daje posebnu aromu i punoću okusa.

'ABC sir je jedan od naših najznačajnijih proizvoda koji bilježi izvrsne prodajne rezultate kako na domaćem, tako i na 20 izvoznih tržišta. U svojih 40 godina tradicije osvojio je brojne domaće i međunarodne nagrade za kvalitetu od kojih bi izdvojio Crystal Taste Award, treće mjesto na svjetskom ocjenjivanju sira, Superbrands, Best Buy Award, Izabrani proizvod godine, a već tri godine za redom nositelj je oznake Odabrale mame. ABC sir je pravi primjer sljedivosti domaće proizvodnje i autentični domaći proizvod s kojim su odrasle brojne generacije potrošača. U 40 godina tradicije proizvodnje ostali smo vjerni jednostavnosti, domaćem mlijeku i vrhunskoj kvaliteti.', kaže Davor Bošnjaković, predsjednik Uprave Belja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!