PORUKA IZ DAVOSA

Svjetski gospodarski rast poboljšat će se u narednih godinu dana

22.01.2018 u 21:04

Bionic
Reading

Rekordan broj predsjednika uprava optimističan je u vezi gospodarskog okruženja diljem svijeta, barem kratkoročno. Upravo to jedan je jedan od ključnih nalaza PwC-ovog 21. istraživanja gotovo 1.300 predsjednika uprava širom svijeta, koje je objavljeno na sastanku Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu

Naime, pedeset i sedam posto lidera iz poslovnog svijeta kaže da vjeruju da će se svjetski gospodarski rast poboljšati u sljedećih 12 mjeseci, što je gotovo dvostruko više od prošlogodišnje razine (29 posto) i najveće povećanje otkad je PwC počeo ispitivati svjetski rast 2012. godine.

'Optimizam predsjednika uprava u svjetsko gospodarstvo vođen je činjenicom da su gospodarski pokazatelji vrlo jaki. Uz burze koje brzo rastu i BDP kojem se predviđa rast na većini glavnih tržišta diljem svijeta, ne iznenađuje što su predsjednici uprava tako uvjereni u napredak', komentirao je Bob Moritz, globalni predsjednik PwC-a.

  • +2
Svjetski gospodarski forum u Davosu Izvor: Reuters / Autor: DENIS BALIBOUSE

Također više od polovice predsjednika uprava očekuje da će im se broj zaposlenika povećati, te da su terorizam, geopolitička nesigurnost, kibernetičke i klimatske promjene prijetnje koje rastu.