PROSVJED U KOPRIVNICI

Stožer brani Podravku od Todorića i Tedeschija?!

31.05.2010 u 10:46

Bionic
Reading

Uoči početka sjednice nadzornog odbora Podravke, na kojoj bi se danas trebala izabrati nova uprava, u upravnoj zgradi kompanije održan je prosvjed u organizaciji Stožera za obranu Podravke, koji se protivi smjeni predsjednika uprave Miroslava Vitkovića i ideji da novi čelni čovjek bude netko tko nije iz Koprivnice

Iza Stožera za obranu Podravke stoji Dražen Keleminec, predsjednik marginalne stranke Hrvatski pravaši, koji nam je kazao da se stotinjak nezadovoljnih radnika okupilo u kinodvorani upravne zgrade. 'Okupili smo se na prosvjedu je da svima kažemo: Podravku ne damo i Podravka je naša!' izjavio je Keleminec.

Keleminec, koji radi u Podravci 27 godina, tvrdi se da su se Ljubo Jurčić (predsjednik NO-a) i Ksenija Horvat (članica NO-a), inače 'prijateljica i obožavateljica Damira Polančeca', udružili kako bi smijenili Koprivčanca Miroslava Vitkovića, aktualnog predsjednika uprave Podravke, koji iza sebe ima uspješne rezultate.

Stožer optužuje Ljubu Jurčića da pogoduje interesima krupnog kapitala, Emilu Tedeschiju i Ivici Todoriću, koji 'žele ukrasti Podravku i prepoloviti broj zaposlenih na samo 3.000 radnika jer krupni kapitalisti u Hrvatskoj gledaju samo profit'. U Stožeru strahuju da je 'sve dogovoreno, pa će Tedeschi preuzeti Belupo, a Todorić Podravkinu Prehranu'. Iako Plivu nije preuzeo Todorić niti Tedeschi, Stožer ne želi da im se dogodi njihov slučaj, gdje je novi vlasnik otpustio stotine radnika.

Dvoranu u upravnoj zgradi u Koprivnici, u kojoj se održava sjednica NO, čuvaju zaštitari. Keleminec opovrgava pisanje Večernjeg lista prema kojemu će radnici, u slučaju da se NO ne može dogovoriti o novoj upravi, prekinuti sjednicu i članove NO-a zaključati kao taoce, te zatražiti povratak samoupravljanja?! Ipak, na pitanje kako će Stožer reagirati u slučaju Vitkovićeve smjene, Keleminec šturo kaže: 'Podravku nećemo dati.'

Ne uspiju li se članovi NO-a odgovoriti o tome tko će voditi Podravku, šefa uprave izabrat će Trgovački sud u Bjelovaru.