'VLADA IMA PROGRAM'

Što Marić kaže na nesuglasice s Dalić?

26.10.2016 u 13:14

Bionic
Reading

Kako će narodni tribun, kako mediji zovu Gorana Marića, surađivati s ostatkom neoliberalnog kabineta Andreja Plenkovića na rješavanju gospodarskih pitanja? Odgovor su novinari potražili i kod samog Marića pri njegovu dolasku u zgradu Vlade

Ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić te ministar financija Zdravko Marić i ministar rada Tomislav Ćorić, podsjetimo, spadaju u liberalnu ekonomsku struju, a Goran Marić je zagovornik aktivne uloge države u poticanju gospodarskog rasta.

Briga će mu biti ogromna državna imovina za koju mnogi smatraju da bi je uvelike trebalo privatizirati, a on baš nije sklon prodaji državnih udjela u tvrtkama poput Podravke i Petrokemije.

K tome, Goran Marić je jedan od najglasnijih kritičara Hrvatske narodne banke, a Dalić je prije izvršne vlasti djelovala u bankarskom sektoru.

Na pitanje kako surađuju i postoji li razlika u konceptima oko rješavanja gospodarskih pitanja među njima, Marić je, javlja televizija N1, odbio odgovoriti i samo je poručio: 'Postoji program Vlade koji ćemo provoditi zajednički.'

449933,449232,449857,449925