prilika za zaradu?

Standard Chartered predviđa katapult vrijednosti bitcoina i ethera

10.09.2021 u 11:43

Bionic
Reading

Bitcoin (BTC) se ovih dana kreće oko razine od 50.000 dolara, no analitičari Standard Chartereda predviđaju da bi mu se vrijednost mogla udvostručiti u idućim mjesecima

Nekoliko stručnjaka iz industrije prognoziralo je 100 tisuća dolara kao sljedeću razinu za bitcoin nakon što je kriptovaluta početkom ove godine postavila novi rekord svih vremena od 64 tisuće dolara.

Novo izvješće istraživačkog tima za kriptovalute britanske banke Standard Chartered predviđa bi da bi bitcoin uskoro mogao doseći razinu od 100 tisuća dolara. Istraživački tim rekao je da bi skok bitcoina na 100.000 dolara mogao izazvati i daljnje skokove cijena ethera (ETH).

Trenutno se ether trguje iznad razine od 3.500 dolara. Međutim, istraživači predviđaju da će druga najveća kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji doseći razinu od 35.000 dolara u srednjoročnom razdoblju. To znači da će se ether pomaknuti više od deset puta od trenutne cijene trgovanja.

Nick Spanos, suosnivač Zap protokola, opisao je pad cijene u utorak kao lažni pad. Istaknuo je kako su velike financije i mediji rekli da je usvajanje bitcoina u El Salvadoru razlog zašto je tržište kriptovaluta doživjelo pad. Međutim, on tvrdi kako je to "fake news" uz argument kako se trenutno nalazi u El Salvadoru i prenosi da sve ide po planu.

Spanos predviđa da bi bitcoin mogao doseći razinu od 100 tisuća dolara do kraja godine, dok bi ether do tada mogao doseći i 10 tisuća dolara.

  • +2
Prosvjed protiv kriptovaluta u Salvadoru Izvor: EPA / Autor: Rodrigo Sura

Cijene bitcoina i etera blago su se oporavile nakon pada koji je zabilježen ranije ovog tjedna. Bitcoin je pao ispod razine od 45 tisuća dolara, ali je poslije porastao za oko 2 posto i trguje se nešto iznad 46 tisuća dolara.

Ether je jedan od najboljih performera do sada na tržištu. Ether je već porastao za više od 4 posto u posljednja 24 sata i trguje se iznad razine od 3.500 dolara.