na zagrebačkoj knežiji

Spar u novu trgovinu uložio 66 milijuna kuna

05.07.2018 u 11:47

Bionic
Reading

SPAR je otvorio novi supermarket na zagrebačkoj Knežiji. To je istovremeno i 109. SPAR trgovina u Hrvatskoj. Ovaj trgovački lanac nastavlja širiti svoju prodajnu mrežu, kako ističu, čime direktno potiče nova zapošljavanja, pozitivne promjene u industriji maloprodaje, ali i hrvatskom gospodarstvu. U novootvorenom objektu zaposleno je 60 radnika

Novi SPAR prostire se na više od 2000 četvornih metara, u garaži ima 69 parkirnih mjesta te je svim SPAR-ovim kupcima osiguran besplatni parking. Kupcima će biti otvoren svakog dana, od ponedjeljka do subote od 7 do 22 sata i nedjeljom od 8 do 21 sat, poručuju iz Uprave Spar Hrvatska.

Na policama novog supermarketa kupci će pronaći proizvode SPAR robnih marki među kojima i domaće voće i povrće nove robne marke 'Vrtovi Hrvatske', kao i vrhunska craft piva, a tu je i poseban kutak sa širokim asortimanom energetskih pića kao i rashladna komora s pićima u velikim pakiranjima.

'U SPAR na Knežiji uloženo je čak 66 milijuna kuna, a pri izgradnji se posebno vodilo računa o najsuvremenijim standardima i novitetima u ekologiji i energetskoj učinkovitosti. Ponosni smo na moderan i napredan sustav grijanja koji štedi energiju i vodi računa o okolišu', rekao je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Sustav grijanja baziran je na potpunom korištenju otpadne topline rashladnog sustava, a sam rashladni sustav koristi isključivo ekološki prihvatljive radne medije. Tijekom cijele sezone grijanja više od 50 posto energije potrebne za grijanje prostora dobiva se kroz korištenje otpadne energije, a otpadna toplina koristi se i za pripremu potrošne tople vode. Implementirani sustav, osim što donosi uštede, ima i iznimno pozitivan utjecaj na okoliš jer smanjuje emisiju ugljičnog dioksida koja bi nastala grijanjem, objašnjavaju iz Spar Hrvatska.